Kan du genkende ham? Han var en stjerne i Serie A, men nu sælger han støvsugere

18/07/2024 13:35

|

Nicolai Busekist

Den tidligere fodboldspiller, der trak sig tilbage fra fodbolden i en meget ung alder, har valgt at påbegynde en ny karriere.

Mest læste i dag

Fra at være en fodboldstjerne til at sælge støvsugere - springet kan nogle gange være kortere, end man tror. Det er tilfældet for en tidligere svensk midtbanespiller og angriber, som i 1994 blev nummer fire i Ballon d'Or-kåringen, mens han spillede for Parma.

Det drejer sig om Tomas Brolin, der i dag er over 50 år gammel og var en nøglespiller for Parma fra 1990 til 1995. Efter sin tid i Italien blev han købt af Leeds, men der begyndte hans nedgang.

Leeds lejede ham ud til Zürich og tilbage til Parma, hvorefter Crystal Palace købte ham. I 1998 i en alder af 28 år, trak han sig tilbage. Det er de færreste spillere, der vælger at indstille karrieren i denne alder, men det var netop, hvad Brolin besluttede sig for at gøre.

I dag har han, i modsætning til mange af sine tidligere kolleger, ikke længere noget at gøre med fodboldverdenen. Efter sin sportskarriere ændrede han sin livsbane efter mødet med opfinderen Goran Edlund. Det skriver Tuttosport.

Hans landsmand havde opfundet en lettere og mere effektiv støvsugerbørste, og Brolin besluttede at investere i dette nye værktøj. Brolin blev senere 50% partner i Twinner, som er et førende firma på det svenske marked, der sælger støvsugere og mere.

Om sin beslutning om at forlade fodbold i en meget ung alder, sagde han, at han allerede havde opnået meget på det tidspunkt. Derfor følte han heller ikke, at det var for tidligt for ham at trække sig tilbage fra professionel fodbold.

"Alle siger, at 28 år er for tidligt at gå på pension, men det afhænger af, hvad du har opnået i dine 28 år som fodboldspiller. Jeg havde opnået meget," sagde han.