Jonas Vingegaards tager sejren - men han er rørt af en anden årsag

11/09/2023 07:34

|

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
Danskerens sejr ved fredagens Vuelta a España-etape faldt på den helt rigtige dag.

Mest læste i dag

Hele Danmarks Jonas Vingegaard, der tidligere i år blev hyldet for sin førsteplads ved Tour de France, har ikke haft den letteste tid ved Vuelta a España. Nogle medier havde sågar allerede afskrevet ham som en potentiel sejrkandidat,

men fredagens præstation viste, at Vingegaard ikke så let lader sig slå ud.

Og rytteren var især rørt over sejren af flere årsager end blot den flotte tid. Det var nemlig ikke en hvilken som helst dag på året, at danskeren kunne køre sejrrigt over målstregen.

Det skriver Newsner.dk.

Vingegaard færdiggjorde nemlig fredag etape 19 ved Vuelta a España og kunne med tårer i øjnene dedikerede sejren til sin datter Frida, der netop fejrede sin fødselsdag på selv samme dag. En fødselsdagsgave, der uden tvivl vil blive husket for evigt.

"Jeg er bare så glad. Jeg kunne ikke have valgt en bedre dag at vinde. Det er min datters fødselsdag, og jeg ville så gerne vinde for hende i dag. Jeg gjorde det for hende… Jeg elsker dig, min skat," udtalte en bevæget Jonas Vingegaard i et følelsesladet vinderinterview.

Sejren har nu bragt Vingegaard op på en samlet tredjeplads, hvor der nu er et minut og 44 sekunder op til holdkammeraten Sepp Kuss, der fører løbet.