Jonas Vingegaard åbner op: Går med altafgørende overvejelser

12/09/2023 12:38

|

Nicolai Haugsted

Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Tour-legenden taler ærligt ud om store tanker.

Mest læste i dag

Den lille midtjyske by Glyngøre er for alvor kommet på Danmarks- hvis ikke verdenskortet.

Og det har den lille by ved Limfjorden cykelfænomenet Joans Vingegaard at takke for.

Men det lyder til at den lille bys indbyggere skal klargøre sig på at deres lokalhelt flytter fra hjemstavnen.

I et interview med TV 2 SPORT kan den dobbelt-Tour de France-vinder nemlig offentliggøre, at han og familien kraftigt overvejer at flytte fra Danmark, for at han, konen Trine og deres lille pige Frida kan slippe for de mange rejsedage i løbet af Jumbo-Visma-rytterens travle kalender.

– Vi overvejer det, fordi vi ligesom gerne vil have en base. Indtil videre har vi boet hjemme i Danmark og har rejst rundt til hele verden. Og det fungerer ikke, fortæller Jonas Vingegaard ærligt.

For nyligt var Jonas at finde på træningslejr i Schweitz, ligesom han også i den seneste tid har trænet i Spanien. Men står valget mellem de to europæiske destinationer, vægter han dog mere mod den ene end den anden.

– Jeg har snakket med Mads (Pedersen, red.), fordi jeg ved, at han bor i Schweiz. Men vi har ikke helt besluttet, hvor det er endnu, uddyber Vingegaard, der også understreger at det ikke er den lave schweiziske skat der tiltrækker ham og familien.

– Nej. Men jeg har nu ikke noget imod at betale skat i Danmark. Det ville jeg faktisk hellere. Men for at få det til at fungere med familien er det måske en nødvendighed at flytte ud, afslutter Vingegaard interviewet.

For tiden er rytteren travlt optaget af Vuelta a España, som går ind i den afgørende tredje unge. Han står til at få den samlede sejr, men men i skrivende stund deler han podieplaceringen med holdkammeraterne Primoz Roglic og Sepp Kuss.