Dansk fodboldlegende deler dystre tanker: Overvejede at tage sit eget liv

10/11/2023 19:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Kim Agersten/Ritzau Scanpix
Han var med til at vinde EM i ´92 - men bag facaden gik han med tragiske tanker

Mest læste i dag

Da Danmark erobrede EM-tronen i 1992, blev spillet og sejren fejret som et usandsynligt mirakel. Landsholdet og deres helte blev ophøjet til nationale ikoner.

Men bag kulissen af succes lå en dyb, personlig kamp for en af de mest ikoniske spillere.

Dette er rapporteret af Se og Hør.

Lars Elstrup, som i dag er 60 år gammel, er berømt for det legendariske mål, han scorede mod Frankrig under EM i 1992.

Men hans liv har været fyldt med udfordringer, som han nu åbner op om i bogen "Kollaps." Bogen, forfattet af Claus Elgaard, udforsker livskriser blandt ti kendte danskere, inklusive Lars Elstrup.

I bogen afslører den tidligere landsholdsspiller, hvordan han kæmpede med en række psykiske udfordringer, herunder angst og depression.

– Jeg oplevede flere alvorlige nedture og dybe depressioner. Blandt andet tilbragte jeg tre år under dynen i min seng, siger fodboldlegenden i bogen.

Lars Elstrup forlod fodbolden som 30-årig og søgte efter mening i livet ad alternative veje. Han tilsluttede sig sekten Sangha (senere Solens Hjerte), hvor han oplevede både lykkelige stunder og dybe nedture.

I løbet af sin tid i sekten blev hans tanker om selvmord mere alvorlige, og han overvejede forskellige måder at tage sit eget liv på.

– Det tætteste, jeg kom på at begå selvmord, var mens jeg var medlem af Solens Hjerte-sekten. Jeg lå på en madras i en ombygget skurvogn, der blev brugt som massagevogn. Her lå jeg med en hobbykniv i hånden og kiggede på mine pulsårer. Dette er den rystende historie fra Elstrup.

I løbet af sin karriere iførte Elstrup sig landsholdstrøjen i 34 landskampe og scorede fem mål, hvoraf det mest mindeværdige var det ikoniske mål mod Holland i kvartfinalen.