BREAKING: Et lyn fra klar himmel - AGF sportschef skifter til FCK

27/11/2020 14:18

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Nyheden kommer fuldstændig ud af det blå, og sætter århusianerne i en svær situation.

En sportslig bombe er netop eksploderet på AGF´s træningsanlæg Fredensvang. Sportschefen Peter ”PC” Christiansen, der har været i klubben siden 2016, og sportschef siden ´17, har besluttet at flytte karrieren østpå til en af AGF´s største konkurrenter, FCK.

PC var selv professionel fodboldspiller før han gik ind i ledelse, og brugte fem år af sin aktive karriere i københavnerklubben, som han altså nu skal stå i spidsen for.

AGF har udsendt en pressemeddelelse hvori man oplyser at PC tidligere i dag afleverede sin opsigelse, og at klubben derfor ikke så andre muligheder end at suspendere ham med øjeblikkelig virkning.

Suspenderet med øjeblikkelig virkning

Sportschef Peter Christiansen har i dag meddelt sin opsigelse, da han har underskrevet en aftale med F.C. København. AGF har på den baggrund ikke set andre muligheder end at suspendere ham med øjeblikkelig virkning,”

Peter Christiansen har siden sin ankomst til AGF, i samarbejde med cheftræner David Nielsen og administrerende direktør Jacob Nielsen, hurtigt fået etableret en kultur i klubben, som fans og eksperter ofte har rost til skyerne, hvorfor PC også formegentlig i stor grad vil blive savnet.

”Vi er meget ærgerlige over, at Peter Christiansen har valgt at stoppe i AGF. Han har haft stor betydning for den sportslige fremgang, vi har oplevet de seneste år, og jeg vil gerne takke ham for den store indsats, han har ydet for AGF. Vi skal nu finde en ny sportschef, og indtil vi har en permanent afløser på plads, har vi aftalt, at adm. direktør Jacob Nielsen overtager hans opgaver midlertidigt,” - siger Lars Fournais, bestyrelsesformand i AGF A/S i pressemeddelelsen.

Ifølge Ekstra Bladet starter Peter Christiansen på sit nye arbejde senest til april, men han vil altså ikke længere indgå i AGF´s arbejde fremadrettet, uanset hvornår han begynder i hovedstadsklubben.

En ny stor udfordring

PC kan godt regne med at få noget at se til. FC København er nemlig i noget der minder om både sportslig og politisk krise i øjeblikket.

Klubben der har vundet intet mindre end 13 danske mesterskaber, ligger i øjeblikket helt nede som tredjesidste hold i Superligaen på nummer 10, og fyrede tidligere på året, med stor opstandelse og kritik til følge, træner Ståle Solbakken, der ellers har været i klubben sammenlagt 13 år og vundet 8 mesterskaber.

”Det er naturligvis vigtigt for os, at vi nu har fundet den rigtige person til jobbet, og vi har haft et fint forløb i forhold til at identificere både de nødvendige kompetencer og den rigtige kandidat til rollen. Det har vi fundet i PC, og vi glæder os meget til samarbejdet,” - Udtaler formand i Parken Sport & Entertainment, Bo Rygaard til Ekstra Bladet.

PC selv, har også kommenteret på det dramatiske skifte.

”Det er selvfølgelig en kæmpe udfordring at komme til en klub som FCK med den historie og de forventninger,” – siger PC til FCK´s hjemmeside og fortsætter - ”Jeg vil gå ydmygt til opgaven, og jeg ser frem til i samarbejde med Jess Thorup og de dygtige mennesker omkring holdet med at udvikle klubben og få FCK tilbage til toppen,”

Hvordan den vilde nyhed er blevet modtaget af spillere, trænere og andre involverede i AGF´s organisation, er der stadig intet nyt om, men helt tilfredse er de nok næppe.