Hele mink-sagen har igennem et stykke tid, fyldt utroligt meget i Danmark, men selv efter de små dyrs død, vender debatten (og døde mink) tilbage
Det har uden tvivl været en stor udfordring at skulle begrave de tusinder og atter tusinder af aflivede mink, der efter regeringens kontroversielle hastelov, måtte lade livet.
Men nu er de stakkels mink da begravet, så skulle man tro at vi ikke havde set mere til dem, men nej.
Nu er det nemlig kommet frem, at der ved militærets øvelsesterræn i Holstebro, hvor mange af de aflivede mink er begravet, stiger døde mink op af gravende. De er nemlig ikke blevet begravet dybt nok.
På trods af at de små dyr er godt og vel en meter under jord, gør nogle forrådnelsesprocesser nu, at de så småt begynder at blive skubbet op mod overfladen.
Forrådnelse og gasser
” I forbindelse med forrådnelsen kan der dannes nogle gasser, som gør, at det hele udvider sig lidt, og så får de på den måde i værste fald presset sig op af jorden,” – Udtaler Thomas Kristensen, der i pressechef i Rigspolitiet.
Som resultat af dette, vil politiet nu genoverveje måden man begraver mink på, og ikke mindst hvad minkene skal begraves i.
Den sandholdige vestjyske jord, er nemlig så let, at gasserne kan skubbe de døde mink op igennem overfladen.
Politiet tager nu sine forholdsregler omkring de store massegrave, hvor man flere steder vil sætte hegn op, for at holde eventuelt interesserede personer væk. Selvom chancen for smitte fra de døde mink ikke er stor, vil politiet følge et forsigtighedsprincip, så man ingen chancer tager.