WHO med forudsigelse: Sådan ser verden ud i 2021

27/11/2020 12:11

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Man skal hverken tage glæde eller sorger på forskud, men WHO er optimistiske

2020 har været et ganske usædvanligt år, og for rigtig mange har året været præget mest af alt af én ting – Coronavirus

For langt de fleste danskere har den verdensomspændende epidemi, i perioder, vendt fuldstændig op og ned på hverdagen.

Så sent som i går, torsdag, kunne statsminister Mette Frederiksen også meddele, at man allerede nu godt kan forberede sig på potentielt nye restriktioner i julemåneden, som WHO også mener bliver en stor udfordring.

Men der stopper de trælse nyheder så også. Verdenssundhedsorganisationens (WHO) øverste katastrofe ekspert, Mike Ryan anser det nemlig for ”meget, meget sandsynligt” at verden i store træk, i løbet af 2021, vil komme til at se ud som vi kender den, og at vi får vores hverdag tilbage.

”Jeg tror, det er meget, meget sandsynligt, at vi kan vende tilbage til livet, som vi kender det, men vi vil stadig være nødt til at have god hygiejne og fysisk afstand,” – Udtaler han i et interview med den irske tv-station RTE.

Vacciner er ikke lig med ingen covid-19

Udmeldingen fra WHO kommer på baggrund af de mange historier og nyheder om de forskellige corona-vacciner, der meget snart skulle være klar til at blive taget i brug, mange steder i verden.

Mike Ryan understreger dog, at de kommende vacciner, ikke betyder at coronavirus fra den ene dag til den anden vil forsvinde. – ”Vacciner er ikke lig med ingen covid-19. Ved at tilføje vacciner til vores nuværende tiltag får vi flere muligheder for virkelig at vende smittekurven, undgå nedlukninger og få kontrol over pandemien,”

Pas på i december

Og på trods af de gode nyheder, skal vi alle sammen stadig gøre en indsats, for at holde smitten nede, specielt henover julen, hvor folk kommer til at rejse frem og tilbage, og potentielt kan julemåneden blive en sand corona-bombe.

” Vi skal være opmærksomme på at reducere risikoen for at sprede virusset til andre over juledagene, når vi besøger hinanden. Den sædvanlige jul i Irland med 15 personer i køkkenet, der skræller kartofler og ordner kalkunen, det skal vi ikke gøre,” – Siger han til mediet.

Det er også noget danske myndigheder allerede nu har påtalt over for danskerne, at på trods af en kommende vaccine, og julehygge der kan betyde at man glemmer coronareglerne en smule, skal vi stadig tage ansvar, og gøre vores til at holde smitten nede.