Voldsom kritik af Mette Frederiksen: ’Hun er selvisk’

04/03/2021 09:47

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Den danske statsminister modtager nu alvorlig kritik fra en palæstinensisk topdiplomat, som følge af rejsen til Israel.

Danmarks statsminister Mette Frederiksen rejser i dag, torsdag, til Israel, og skal sammen med den østrigske kansler, Sebastian Kurz, drøfte muligheden for at købe covid-vacciner af netop Israel.

Beslutningen om at diskutere vaccine-køb med Israel har allerede mødt kritik i Folketinget, hvor flere har kaldt det potentielle samarbejde usolidarisk og mangel på samfundssind.

Premierminister i Israel, Benjamin Netanyahu, har nemlig besluttet at sælge ud af ’overskydende’ vacciner, frem for at vaccine den palæstinensiske befolkning i landet – en minoritet hvori kun 1 procent indtil videre er blevet tilbudt vaccinen.

Derfor er den palæstinensiske topdiplomat i Danmark, professor Manuel Hassassian, også langt fra tilfreds med den danske statsministers beslutning, som han kalder både ’ulækker, uacceptabelt og afskyeligt' – det skriver Ekstra Bladet.

”Jeg ser beslutningen som en opbakning til apartheid frem for at balancere på midten, hvor Danmark altid har været kendt for at kæmpe for menneskerettigheder og spille en international humanitær rolle,” – udtaler han og fortsætter:

”Hun forsøger at overtage vaccinerne til danskerne og lader palæstinenserne dø af corona,”

Udenrigsministeriet har dog oplyst, at de drøftelser der om meget kort tid vil finde sted mellem Danmark, Østrig og Israel, ikke ændrer regeringens politik i forhold til hverken Palæstina eller Israel.