Vild afsløring: Så meget har det kostet at lave 'Badehotellet'

20/11/2023 10:33

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix
Det har ikke ligefrem været gratis at producere 'Badehotellet'.

Mest læste i dag

I en æra præget af streamingtjenester og internationale serier har TV 2's 'Badehotellet' formået at fastholde danskernes opmærksomhed med sin skildring af livet ved Vesterhavet fra 1928 til 1946.

Ikke desto mindre har den populære serie ikke været uden omkostninger, som B.T. rapporterer med udgangspunkt i en ny bog, der netop er blevet offentliggjort.

Ifølge Jacob Wendt Jensens seneste udgivelse, 'Bogen om Badehotellet', har produktionen af serien, der har fornøjet seere i et årti, krævet intet mindre end 400 millioner kroner.

Med den tiende og sidste sæson på trapperne har 'Badehotellet' cementeret sin plads i dansk tv-historie. Hvert af seriens 64 afsnit har haft et budget på cirka 6,5 millioner kroner, en tilsyneladende beskeden sum sammenlignet med danske spillefilm, men for TV 2 udgør det en betydelig investering.

Selvom det imponerende millionbeløb kan synes voldsomt, har TV 2 god grund til at smile bredt. Der er ingen tvivl om, at serien har været en økonomisk satsning, der har båret frugt. 'Badehotellet' har ikke blot tiltrukket seere som en magnet, men har også været et kulturelt samtaleemne, ofte sammenlignet med DR's legendariske 'Matador', der på sin tid kostede omkring en million kroner per afsnit.