Vigtigt brev på vej til 4,5 millioner danskere

26/10/2021 08:30

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

4,5 millioner borgere og 800.000 virksomheder modtager et brev fra Digitaliseringsstyrelsen.

Brevet handler om, borgerene og virksomhederne ikke vil kunne modtage eller besvare Digital Post fra staten, regionerne og kommunerne.

Det sker om en måneds tid, at borgere og virksomheder ikke vil modtage e-post herfra i en kort periode.

Det skyldes, at der fra den 26. november til 29. november 2021 skal overflyttes data fra den eksisterende løsning til det nye Digital Post, som lanceres i slutningen af november.

Lanceringen af den nye offentlige it-løsning til Digital Post den 30. november nærmer sig. Det fortæller Digitaliseringsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Alle danskere over 15 år og virksomheder får besked i e-Boks.

Beskeden lyder på, at myndighederne ikke vil sende Digital Post i perioden den 26- november og til 29. november.

Det vil heller ikke være muligt at besvare de offentlige myndigheder i den pågældende periode.

Det er dog stadig muligt at logge på digital post i perioden, og det er ligeledes muligt at se gammel digital post i e-boksen.

Digitaliseringsstyrelsen skal i de fire dage flytte de sidste data fra den eksisterende løsning til den nye Digital Post-løsning for offentlige myndigheder.

Derudover understøtter omstillingsperioden, at myndighederne sikkert kan foretage de sidste migreringer til den nye løsning, så de er klar til at sende vigtige beskeder i det nye Digital Post, når den nye løsning går i luften den 30. november.

"Det er desværre altid ubelejligt, når myndigheder ikke kan komme i kontakt med virksomheder og borgere via Digital Post og omvendt. Men vi håber, at vi, ved at varsle myndigheder, borgere og virksomheder i god tid, mindsker generne ved denne planlagte periode, som strækker sig over fire dage, hvoraf to af dagene er weekend. Det er en teknisk nødvendighed for at understøtte en forsvarlig og sikker overgang, så den bliver så gnidningsfri som muligt for alle," siger vicedirektør Adam Lebech fra Digitaliseringsstyrelsen