Vigtig opfordring fra Dyrenes Beskyttelse: Husk det - ellers kan din hund dø

10/11/2023 14:50

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
For mange hunde dør på denne tid af året grundet en simpel fejl, som ejere bør være opmærksomme på

Mest læste i dag

Når vinterurene indstilles, ser mange hundeejere frem til, at deres eftermiddagsgåtur vil finde sted i mørket. Inden længe vil morgenturen også falde ind under denne skæbne.

I takt med at dagene bliver mørkere, bliver det vanskeligere at opdage hinanden på gaden. Derfor er det klogt at huske at udstyre både hunden og dens ejer med lys og reflekser.

Dette er budskabet i en pressemeddelelse fra Dyrenes Beskyttelse.

"Det er af afgørende betydning at sørge for, at ens hund er udstyret med reflekser eller lys, når man tager den med ud i skumringen og efter mørkets frembrud. Det kan være i form af reflekshalsbånd, en reflekssnor eller en lommelygte. Hunde er fysisk tættere på jorden end mennesker, hvilket gør dem vanskelige at opdage for bilister," siger Jens Jokumsen, Familiedyrschef ved Dyrenes Beskyttelse.

Dyrenes Beskyttelse opfordrer til at sikre synlighed både på snoren og hunden selv. Derudover kan det være en god idé for ejeren at bære en refleksvest.

Flere påkørte hunde om vinteren

Statistikker fra Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 afslører, at ekstra synlighed er påkrævet om vinteren. I 2022 modtog vagtcentralen 174 opkald angående påkørte hunde, hvilket er en stigning på 14 procent i forhold til året før. Det skal bemærkes, at dette kun er de påkørsler, som Dyrenes Beskyttelse modtog opkald om, og det reelle tal er sandsynligvis højere.

"En god refleks kan være afgørende for vores hundes liv. Vi ser en markant stigning i sager med påkørte hunde, når vintertiden træder i kraft, sandsynligvis fordi hundene nu luftes i mørke. Reflekser på halsbåndet er vigtige, men selen er lige så afgørende, især for meget små hunde eller dem med kraftig pels, hvor et halsbånd kan være svært at få øje på. Her kan en lommelygte også gøre en stor forskel," siger Jens Jokumsen.

Faktaboks: Tips til reflekser for hundeejere

  • Kombiner gerne reflekser og en lommelygte på din hund, så den kan ses i fuldstændig mørke og når billygten rammer refleksen.

  • Undlad at have hunden løs, når det er mørkt.

  • Husk, at en reflekssnor er lettere at opdage fra bilen og derfor især velegnet til små hunde.