Vigtig besked til boligejere: Alt for få er opmærksomme på det

26/05/2024 15:08

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Pas på, lyder den klare melding.

Mest læste i dag

Særligt i løbet af pandemien, hvor ferier og fritid blev tilbragt på hjemlige breddegrader, så vi en stor trend med opførelsen af haveanlæg med træterrasser til både villaer og sommerhuse.

Efter flere års ophobning af overfladealger er mange af disse terrasser blevet risikable at bevæge sig rundt på. Hvis træets overflade ikke er blevet rengjort grundigt, kan en belægning med alger gøre terrassen lige så glat som en skøjtebane.

If Forsikring formidler dette i en pressemeddelelse.

Derfor bliver træterrassen glatte

Primært bliver træterrasser glatte af to faktorer: Algevækst og fugt. Alger trives på fugtige, skyggefulde overflader, og en våd træterrasse skaber optimale betingelser for algevækst.

Denne forårssæson er belægningen ekstra slem efter en lang, våd vinter. Når rimfrosten falder sent på året, forværres situationen yderligere af efterårets algebelægninger, der gør terrasserne ekstra glatte. Om vinteren intensiveres problemet, når frost og is danner et glat lag oven på træet.

If Forsikring registrerer disse faldulykker og opfordrer derfor husejere til at afsætte en fridag eller weekend til at få efterset deres terrasse.

”Mange boligejere er ikke klar over, hvor vigtigt det er at rengøre og vedligeholde deres træterrasse. Hvis man forsømmer det, er der risiko for faldulykker,” forklarer Birgitte Ringbæk, kommunikationschef hos If.

”Faldulykker indebærer altid alvorlig personrisiko. Det kan være mindre skader som forstuvninger og forvridninger, men vi ser desværre også tilfælde, hvor det drejer sig om brækkede rygge eller hovedskader. Derfor er det klart en anbefaling fra vores side at bruge et par timer i weekenden på at få rengjort eventuelle belægninger grundigt,” tilføjer Birgitte Ringbæk.

Faldulykker som følge af glatte overflader er hyppige i anmeldelserne på ulykkesforsikringen hos If Forsikring, sammen med især snublen over kantsten, dørtrin og fald på dørmåtter. Det vurderes, at flere tusinde danskere hvert år kommer til skade på glatte udendørs overflader, herunder træterrasser.