Vigtig advarsel fra Sikkerhedsstyrelsen: Stop med at bruge den øjeblikkeligt

04/08/2023 08:30

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Man har fundet alvorlige fejl ved den.

Mest læste i dag

Sikkerhedsstyrelsen har udsendt en advarsel på Twitter om tilbagekaldelse af en autostol.

Den pågældende autostol er BABY-SAFE 5Z fra producenten Britax Römer. Ifølge en intern undersøgelse hos producenten er der opdaget en alvorlig fejl, der udgør en risiko for brugerne.

Fejlen involverer håndtaget på autostolen, hvor der er en potentiel risiko for, at det kan gå i stykker. Dette betyder, at hvis man bærer autostolen med håndtaget, kan det pludselig svigte, og barnet risikerer at falde til jorden.

Britax Römer har udsendt en pressemeddelelse, hvor de annoncerer en frivillig tilbagetrækning af BABY-SAFE 5Z-autostolen:

"I juli 2023 udsendte Britax Römer en frivillig tilbagekaldelse af BABY-SAFE 5Z-autostolen efter afslutningen af en intern undersøgelse."

Problemet er knyttet til et hul, der kan opstå mellem håndtaget og sædet på BABY-SAFE 5Z. Selvom dette mellemrum ikke påvirker autostolens præstation i bilen eller under en kollision, udgør det en potentiel risiko, når autostolen bæres uden for bilen. I sjældne tilfælde kan håndtaget løsne sig uventet og forårsage pludselige bevægelser af autostolens skal og/eller overraske den person, der bærer BABY-SAFE 5Z. Dette kan føre til, at autostolen falder ned eller støder sammen med andre genstande, og i uheldige omstændigheder kan barnet komme til skade.

For at løse problemet vil alle ejere af BABY-SAFE 5Z modtage en gratis udskiftning med den nyere version af produktet, nemlig BABY-SAFE 5Z2, som ikke har dette potentielle problem.

Forældre, der har købt en BABY-SAFE 5Z autostol, bør tage følgende skridt:

  1. Stop med at bruge BABY-SAFE 5Z med øjeblikkelig virkning, især uden for bilen, hvor autostolen bæres ved hjælp af håndtaget.

  2. Besøg www.baby-safe-check.com for at anmode om en udskiftning af deres autostol.