Vandt en el-bil i lotteri: Så blev der truffet et mærkværdigt valg

13/08/2024 12:18

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Der var en el-bil på højkant til et lotteri ved Ringriderfesten i Sønderborg.

Mest læste i dag

Ringriderfesten i Sønderborg er en årlig festlig begivenhed, der tiltrækker tusindvis af besøgende til byen. Denne farverige fejring, der stammer fra middelalderens ridderturneringer, omfatter en række konkurrencer, optog og underholdning for alle aldersgrupper, inklusive salg af lodsedler.

Ryttere fra hele landet mødes for at demonstrere deres færdigheder og præcision i ringridning, mens byens gader fyldes med musik, feststemning og markedsboder. Festen er en betydningsfuld tradition i Sønderborg, der styrker fællesskabet og bevarer den kulturelle arv.

Under arrangementet blev der blandt andet solgt lodsedler ved Midtals Idrætsforening, hvor Allan Jordt købte ti lodsedler.

Det skriver JydskeVestkysten.

Allan, en 56-årig centerleder fra Augustenborg-Hallerne, vandt hovedpræmien i Ringriderfestens store lotteri. Præmien var en Volvo C40 Ultimate, en elbil med 252 hestekræfter og en imponerende rækkevidde på 575 kilometer, sponsoreret af Beka Auto. I stedet for bilen valgte Allan dog 50.000 skattefrie kroner.

Allan Jordt forklarede sin beslutning med, at han for halvandet år siden købte en Tesla Model Y, og hans kærestes Citroen DS 3 allerede fylder i indkørslen. Han diskuterede valget med sine tre børn, der er mellem 22 og 29 år gamle. Familien har en aftale om at dele store gevinster, hvilket gjorde det vanskeligere at dele en bil mellem fire personer. Derfor blev det besluttet, at det var nemmere at dele pengene. Hvordan pengene skal fordeles, er endnu ikke besluttet.

Allan købte den heldige lodseddel under et arrangement i Midtals Idrætsforening, hvor han erhvervede ti lodsedler. En af dem viste sig at være vinderen af hovedgevinsten.

Nylig modtog Allan Jordt sine 50.000 kroner ved en ceremoni hos Beka Auto, hvor Hans Ove Jensen fra Ringriderfestens Lotterikomite overrakte pengene til ham. Beka Autos ejer, Anders Z. Sørensen, oplyste, at den oprindelige præmie nu vil blive udstillet hos autoforhandleren. "Med den store interesse for elbiler vil den nok ikke blive stående her ret længe," sagde Anders Z. Sørensen.