Under stor koncert: Pludselig får kvinde den 'helt store tur'

08/10/2023 14:30

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Koncertgængere og orkestermedlemmer blev yderst chokerede, da de hørte en kvinde stønne højlydt.

Mest læste i dag

Har du nogensinde oplevet en koncert med et stort symfoniorkester og pludselig hørt en kvinde udtrykke sig højlydt? Nej? Så var du ikke til stede under Philharmonic Orchestras optræden i Los Angeles sidste fredag.

Dette bemærkelsesværdige øjeblik udspillede sig under fredag aftens forestilling i Walt Disney Concert Hall i Los Angeles. Orkestret, dirigeret af Elim Chan, opførte Thomas Adès' violinkoncert og Pyotr Ilyich Tchaikovskys femte symfoni i e-mol (for at være nøjagtig).

I et stille øjeblik af den ikoniske russiske komponists symfoni blev koncertgæsterne overrasket af en uventet lyd. Det rapporterer Metro.

Komponisten Magnus Fiennes, der var til stede ved showet, tweetede: "En kvinde i publikum oplevede en højlydt reaktion." Flere andre på sociale medier bekræftede dette, og en person havde endda optaget lyden af øjeblikket, som senere blev opsnappet af TMZ.

Dog var der uenighed blandt nogle publikummer omkring Magnus Fiennes' beskrivelse af begivenheden. Komponisten Rodrigo Ruiz svarede: "Det var ikke, hvad der skete. Den stakkels kvinde oplevede nogle form for sammenbrud." Magnus Fiennes var uenig og fastholdt, at kvinden havde det sådan gennem hele forestillingen.

"Vi kan ikke vide præcis, hvad der skete, men lyden tydede på, at det var et udtryk for ren fysisk glæde," udtalte musikagenten Lukas Burton til Los Angeles Times.

Ifølge orkestret selv fremkalder Tjajkovskijs femte symfoni bevidst følelser af kærlighed og romantik.

Du kan danne din egen opfattelse ved at lytte til klippet her.