Udfordrende tider for Coop: Dagligvarekæden havnet i massiv modvind

08/10/2023 17:57

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Der er ikke meget at skrive hjem om.

Mest læste i dag

Når medierne rapporterer om det velkendte supermarked Coop, er det som regel i forbindelse med imponerende tilbud eller andre situationer, hvor discountkæden fremstår positivt.

Ikke desto mindre er dagens historie af en helt anden karakter.

Det er faktisk langt fra første gang, at Fødevarestyrelsen har indgrebet i forhold til en lokal supermarkedskæde, men denne gang er situationen endnu mere alvorlig.

Det hele startede, da en bekymret forbruger indsendte en anonym tip.

Da Fødevarestyrelsen besøgte Coop 365 Discount i Munkebo ved Kerteminde, kunne de bekræfte den kritiske bekymring, og deres kontrolrapport indeholdt bemærkninger som: "Yoghurten ser ud til at være meget tynd," hvilket understreger alvoren af overtrædelsen.

Desuden afslørede kontrollen, at Cheasy Yoghurt ikke blev opbevaret ved den anbefalede temperatur på 5 grader, som producenten foreskriver, men derimod ved næsten 14 grader, mens yoghurten selv målte 15,1 grader.

Fødevarestyrelsen reagerede med en negativ evaluering og udstedte en bøde på 15.000 kroner.

Denne episode fremhæver nødvendigheden af en mere omfattende og streng kontrol med fødevaresikkerheden i Danmark. Det er nemlig ikke blot et spørgsmål om en enkelt butiks overtrædelse, men snarere et symptom på et større problem, der kræver øjeblikkelig handling.