TV 2-vært er tidligere jægersoldat og har været i krig: Kun denne éne ting gør ham bange

24/08/2023 18:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
TV 2-værten frygter næsten intet, men denne ene ting, gør ham bange.

Mest læste i dag

Thomas Rathsack er en bekendt person fra TV 2, hvor han har medvirket som instruktør i programmet "Korpset" og som vært i programmet "Rathsack og narkokrigen".

Han har en fortid som tidligere medlem af jægersoldaterne og har erfaring fra konfliktområder som Irak og Afghanistan, hvor han i alt har tilbragt 12 år udsendt.

Nu, 56 år gammel, har han gennemlevet og vidnet om begivenheder, der ville skræmme de fleste mennesker.

Dette fremgår af rapporteringen fra TV 2.

Gennem sit arbejde som humanitær minerydder i krigszoner har han gentagne gange været tæt på døden.

Trods utrolige oplevelser har Thomas Rathsack dog stadig ikke stået over for sin dybeste frygt, selvom han har erkendt den.

Det gik op for den tidligere jægersoldat, hvad han frygtede mest af alt, da han iagttog sin syge stedfar, som lå sengeliggende på grund af sin sygdom.

Stedfaren var så invalideret af sygdommen, at han var afhængig af hjælp til selv de mest basale ting - og det var i denne situation, at Thomas Rathsack indse sin største frygt:

"Jeg frygter at nå det punkt i mit liv, hvor jeg er fuldstændig afhængig af enten maskiner eller andre mennesker. Hvor jeg ikke engang kan klare en simpel opgave som at gå på toilettet på egen hånd", udtaler Thomas Rathsack til TV 2.

Det er altså tabet af kontrol, der kan få selv en tidligere jægersoldat til at føle frygt. Gennem sin træning i militæret har han tidligere arbejdet med at miste kontrol, men ikke på samme måde som han nu har set det hos sin stedfar.

Forskellen ligger i, at han tidligere havde evnen til at handle selv, selvom han mistede kontrol i en krigssituation, men denne evne er ikke til stede, når man ligger sengeliggende på grund af sygdom, da man ikke længere har kontrol over sin egen krop.