Tiltalt 37-årig giver sin forklaring i retten: Sådan døde Mia

08/06/2023 21:31

|

Redaktionen

Foto: Politi
Der er i dag afgivet forklaring fra den 37-årige mand, der er tiltalt for mord på den 22-årige Mia Skadhauge Stevn.

Mest læste i dag

Det er vigtigt at understrege, at nedenstående blot er forklaringen fra den mord-tiltalte 37-årige mand.

I går startede retssagen mod den 37-årige elektriker, der er tiltalt for mordet på den blot 22-årige Mia Skadhauge Stevn, der i februar 2022 pludselig forsvandt efter en bytur i Aalborg.

Få dage efter blev liget af den unge kvinde fundet. Her var hun dog blevet parteret i flere dele, og gemt forskellige steder i en skov.

Samme dag blev en 37-årig mand anholdt og sigtet for mordet på Mia Skadhauge Stevn, og han fik i går lov til at komme med sin forklaring. En forklaring som er fortsat i dag, hvor han nu fortæller sin version af, hvordan Mia døde.

Det skete der ifølge den 37-årige

Den tiltalte fortalte i går, at han havde kørt rundt i Aalborgs natteliv den pågældende nat, for at mærke stemningen efter, at byen igen var åbnet op.

Her opdagede han Mia, der stod i korte ærmer og frøs ved et busstoppested, og han tilbød hende et lift. Ifølge ham takkede Mia ja, og så kørte de af sted.

Under køreturen skulle Mia have været beruset men i godt humør, og ifølge tiltalte skulle hun af uvisse årsager ikke have ønsket at fortælle sin adresse, og derfor endte det med at blive en længere køretur.

Tiltalte har i sin forklaring fortalt, at Mia skulle have flirtet med ham, og at hun blandt andet skulle have rørt ham mellem benene og givet ham udløsning. Derudover skulle tiltalte og Mia ifølge den 37-årige tiltalte have aftalt at have sex, hvorfor de kørte til en nærliggende skov.

Mia skulle have forladt bilen og gået hen mod skoven, hvor hun ifølge tiltalte 'Pludselig faldt' og hendes hoved skulle have lavet et 'unaturligt' ryk bagud. Rykket skulle angiveligt være forårsaget af, at hendes taske der sad omkring halsen, satte sig fast i en gren.

Var stadigvæk i live

Den tiltalte fortæller, at han derefter fik Mia løftet hen til sin bil. Hun var stadigvæk i live, eftersom at hendes ben gav lidt efter, og hun skulle have lavet en klynkelyd, da han forsøgte at få hende ind på bagsædet. Dette tolkede han angiveligt som, at det gjorde ondt, og han skulle derfor have forsøgt at løfte hende om bag i bilen i stedet. Han lagde siderne ned, så hun skulle lige udstrakt i baggagerummet og på bagsædet.

Her skulle han have lagt Mia på et hundetæppe, og ifølge tiltalte sagde Mia ikke noget til det der.

Derefter køre den tiltalte af sted, og han fortæller anklageren, at han ville køre på hospitalet og ringe efter hjælp, når han var kommet ud på asfaltvejen.

Svarer ikke længere

Kort efter de er kørt væk, kommer der ikke længere nogen lyd fra Mia ifølge tiltalte. Han tager hende til gengæld i hånden og beder hende trykke ham i hånden, hvis hun kan høre ham. Det gør hun ifølge tiltalte, men med forsinkelse. Den tiltalte fortæller, at dette gjorde hun et par gange, og derfor tænkte han stadig, at der var håb.

Døde i bilen

Den tiltalte fortæller kort efter, at Mia ikke længere var kontaktbar. Han forsøgte at tage hendes puls, men uden held. Tiltalte mente derfor, at Mia måtte være død og til spørgsmålet om, hvorfor han ikke gav hende hjertemassage, svarede han:

'Hun var der jo ikke mere'