Sundhedspersonale kaldes på arbejde, selv med corona-symptomer

19/01/2021 11:52

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Sundhedssektoren har til tider været presset grundet corona og de sygemeldinger der følger med, nu kaldes sundhedspersonale på arbejde, selv hvis de udviser symptomer og det vækker bekymring i fagforening.

Vi har som samfund og individer hørt på det ret mange gange efterhånden – Har du symptomer, så bliv derhjemme. Hvad gør man så hvis ens arbejdsgiver bevidst ignorer det meget klare og lige så gentagede råd fra regering og sundhedsmyndigheder?

Det er nok ikke for sjov, at chefer har måtte bede sosu-assistenter om at møde på arbejde selvom de har symptomer på coronavirus, men hensigtsmæssigt er det næppe heller. Ikke desto mindre er det virkeligheden, som resultat af de mange sygemeldinger der nødvendigvis har været i sundhedssektoren – Det skriver TV 2 Lorry.

Selvom formand for social- og sundhedssektoren i fagforeningen FOA, Torben Klitmøller Hollmann, forstår hvorfor personale kaldes på arbejde er det en tendens der bekymrer ham.

”I værste fald så tager vores medlemmer smitten med ind på et plejecenter, hvor folk kan dø af det. Eller de tager smitten med ind på et hospital og smitter patienter eller kolleger,” – Udtaler han til TV 2 Lorry og fortsætter:

”Henvendelserne er et symptom på det pressede arbejdsmarked, vi er i lige i øjeblikket, altså et symptom på at lederne er pressede. De mangler simpelthen faglige hænder, både i kommuner og regioner. Og det får dem måske til lige at give den en ekstra tand for motivere deres ansatte til at komme afsted,”

Præcis hvad man kan gøre ved problemet, er svært at sige og det er ligeledes svært at sige hvor stort problemet er. Torben Klitmøller Hollmann frygter nemlig at der kan være et forholdsvist stort mørketal af smittede, der endnu ikke er begyndt at udvise symptomer, eller generelt ikke har mærket dem, men stadig kan give smitte videre.