Sundhedsordfører: Åben for regionale genåbninger

11/02/2021 14:06

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Sundhedsordfører fra Socialdemokratiet, Rasmus Horn, har forholdt sig til spørgsmålet om potentielle regionale genåbninger.

Det fortæller han til TV 2.

”Vi har sagt, at det var for tidligt at kigge på (en regional genåbning, red.), men generelt vil jeg sige, at det kan være en god metode til at lave en forsigtig og kontrolleret genåbning af samfundet, hvor man kan åbne de steder, hvor det vil være sikkert at gøre det,” – Siger sundhedsordføreren og fortsætter:

Jeg kan ikke stå og love noget, fordi den britiske variant ligger og lurer, men det er og kan være et godt redskab til at lave en forsigtig genåbning,”

Rasmus Horn har dog ikke selv den præcise formular til genåbning, men foreslår at man i den faglige referencegruppe drøfter emnet, og herefter kan begynde at tage de første skridt.

Lige præcis det med at genåbne dele af samfundet, om ikke andet regionalt, finder næppe meget modstand fra partierne i blå blok.

Forretningerne styrtbløder og kigger ind i konkurs. Derfor er det væsentligt, at de får mulighed for at komme i gang igen der, hvor smitten er lav,” - udtalte Per Larsen, der er sundhedsordfører for de konservative, ifølge Ekstra Bladet mandag.

Intet er dog sikkert, da flere eksperter har udtrykt bekymring omkring den formodede britiske coronavariant, der i starten af marts efter alt at dømme bliver den dominerende coronamutation i Danmark.