Sundhedsminister med kæmpe corona-nyhed: Hele EU starter vaccination 27 december

17/12/2020 13:28

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Alle medlemslande i EU vil starte vaccinationer mod corona den 27. december, hvis vaccinen godkendes.

Det udtaler den tyske sundhedsminister, Jens Spahn forud for et møde han havde med forbundskansler Angela Merkel og topfolkene i medicinselskabet BioNTech, der har en vaccine der i øjeblikket afventer godkendelse, produceret af amerikanske Pfizer.

Vaccine synes tættere på end nogensinde

” I Tyskland vil vi starte, hvis godkendelsen kommer som planlagt den 27. december. De andre lande i EU ønsker at være i stand til at starte og ønsker at starte fra 27. december,” Udtaler Spahn.

I øjeblikket er vaccinen som hele Europa venter på, under en godkendesproces af Det Europæiske Lægemiddelagentur, der forventes at levere den endelige dom på mandag.

Ifølge EU-kommissionens formand, Ursula von der Leyen, sigter de 27 medlemslande at begynde vaccinationen på dagen hvor afgørelsen falder, skulle godkendelsen være på plads.

 ” For at få afsluttet pandemien har vi brug for, at op mod 70 procent af befolkningen bliver vaccineret. Dette er en kæmpe opgave. Så lad os begynde så snart som muligt med vaccinationen sammen,”

-Siger hun i en tale til EU-Parlamentet, hvori hun også forklarer at alle 27 lande vil begynde vaccinationerne samme dag, som et udtryk for sammenhold.