Stort nyt fra IKEA

07/09/2023 10:30

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
IKEA kommer nu med en stor nyhed

Mest læste i dag

Vi går spændt og venter på den næste bølge af IKEAs særlige kollektion, Nytillverkad, som fejrer ikoniske IKEA-designs fra fortiden. Den første lancering kom til IKEA-hylderne i juli, og nu kan IKEA-fans se frem til den anden lancering, der er planlagt til oktober.

Med smukke mønstre og farverige produkter er der virkelig noget at glæde sig til. Den anden Nytillverkad-lancering vil præsentere relanceringen af tidløse designs skabt af fremragende designere som Niels Gammelgaard, Bent Gantzel-Boysen og Inez Svensson.

"Vi bemærker en stigende interesse for disse gamle klassikere, som allerede er eftertragtede på genbrugsmarkedet. Derfor er vi glade for at kunne tilbyde en moderne opdatering af disse klassiske designs, der smukt passer ind i den moderne stil og trækker inspiration fra den farverige enkelhed fra 70'erne og 80'erne," udtaler Henriette Ekholm, en indretningsekspert hos IKEA Danmark.

Hun fortsætter: "Denne gang kan vi også præsentere en række klassikere skabt af nogle af Danmarks mest ikoniske designere, der fortjener anerkendelse for deres innovative og moderne idéer, som stadig er relevante i dag."

Danske designklassikere er tilbage i sortimentet

Det er dansk designarv, der genoplives, når IKEA lancerer den anden del af deres Nytillverkad-kollektion. Niels Gammelgaards stålstol, JÄRPEN, kommer til live som SKÅLBODA i sort og orange. Denne stol blev skabt tilbage i 80'erne, da IKEA-grundlæggeren Ingvar Kamprad opfordrede Niels Gammelgaard til at designe en industrielt fremstillet stol, der var overkommelig. Resultatet blev den skulpturelle stålstol, som nu kan købes i orange og sort.

En anden af Niels Gammelgaards designs, det enkle og stilfulde rullende sidebord JÄRLÅSA, der først blev introduceret i IKEA-kataloget i 1984, er også blevet opdateret. Det stabile stel kan nu bære op til 100 kg, og når det ikke er i brug, kan det foldes sammen og opbevares for at spare plads.

Bent Boysens smukke lampe, CIRKEL, genopstår som HAVSFJÄDER. Bent Boysen begyndte sin karriere hos Louis Poulsen i 1956 og blev senere leder af deres designafdeling. Senere startede han sit eget firma og designede lamper for IKEA i perioden 1979 til 1987. CIRKEL var hans første lampe, og den er siden blevet et ikon med sine flade sider og cirkulære form, der smukt spreder lys i rummet.

Ud over de danske designklassikere vil Inez Svenssons orange og hvid-stribede print, NICKFIBBLA, og hendes mønster, SVEDJENÄVA, også blive tilgængelige som puder og stof, der perfekt matcher SKÅLBODA-stolen og JÄRLÅSA-bordet.

Den anden Nytillverkad-lancering vil være tilgængelig fra oktober i alle IKEA-varehuse i landet samt på IKEA.dk.