Stor kritik af regeringen: ’Folk kommer til at dø af de restriktioner’

24/02/2021 10:34

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, er meget kritisk over for regeringen, efter at forhandlinger mellem blå og rød blok om genåbningen i går brød sammen.

Nu ser der langt om længe ud til at ske noget positivt igen – hvert fald med coronabrillerne på.

En genåbning af visse funktioner af samfundet er på vej, efter at regeringen og støttepartier er blevet enige om en forsigtig genåbning, hvis primære fokus har været, at holde presse på sundhedsvæsenet på et rimeligt niveau.

Men forsigtighed til fordel for en større genåbning, er ikke noget der tiltaler partierne i blå blok, og efter at den blå halvdel af Folketinget, enten blev smidt ud, eller valgte at gå fra forhandlingerne i går, har kritikken haglet ned over regeringen.

Ikke mindst Venstre formand, Jakob Ellemann-Jensen, der er utilfreds med både gårsdagens forhandlinger og regeringens, ifølge ham, overdrevne forsigtighed.

”Folk kommer til at dø af de restriktioner, vi har lagt på os selv,” – siger han til TV 2 og fortsætter:

”Det sidste år har vi set, at der er færre danskere, der har fået kræftdiagnoser. Det er ikke, fordi færre har fået kræft. Det er fordi, at færre er blevet undersøgt,”

Den bekymring tager regeringen dog meget seriøst, og sundhedsminister Magnus Heunicke har svaret på kritikken.

”Målet for regeringen er præcis, at det ikke skal gå ud over kræftpatienter. Hvis vi lemper langt mere og langt hurtigere, end sundhedsmyndigheder og eksperter anbefaler - og som Ellemann-Jensen foreslår - og dermed får en voldsom tredje bølge, kan vores sundhedsvæsen ikke følge med, og det vil gå ud over kræftpatienterne,” – Siger han, ligeledes til TV 2.