Statsministeren deler glædelige nyhed

10/03/2021 09:53

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Det ser positivt ud, lyder meldingen fra landets statsminister.

Tirsdag præsenterede regeringen og støttepartierne en plan for den yderligere genåbning af Danmark, der gælder fra mandag den 15. marts.

Genåbningen inkluderer blandt andet efterskoleelever i hele landet, der kan vende tilbage til skolerne fra på mandag. Der må være flere kunder i de store butikker og zoologiske haver og forlystelsesparker som Tivoli må fortsat holde åbent. 

Tyra Grove Krause, der er konstitueret faglig direktør på Statens Serum Institut, er også begejstret over smitteudviklingen. 

“Det går godt med smitteudviklingen. Vi kan holde smitten under kontrol, selvom den bristiske variant B117 er den dominerende virus, så det er en rigtig god nyhed,” udtalte hun til DR i går.

I sit seneste opslag på Facebook bidrager Mette Frederiksen til den gode stemning.

“Smittetallene ser fortsat positive ud. Og jeg glæder mig over, at der nu er plads til at åbne lidt mere. Særligt for vores børn og unge,” skriver hun og fortsætter:

“Jeg fortsætter snakken med de sidste partiledere i dag om en langsigtet genåbningsplan. Målet er, at Danmark bliver åbent så hurtigt, som det er sundhedsmæssigt forsvarligt,” forklarer hun og tilføjer, at det vil der komme “mere om senere i dag.”

Møder med partilederne

På sin Instagram-profil opdaterer Mette Frederiksen løbende, og i mange af de seneste opslag har der været billeder fra møder med partileder. I går havde hun møde med Sofie Carsten Nielsen fra Radikale Venstre, og i sidste uge opdaterede hun med billeder af Kristian Thulesen Dahl, Pia Olsen Dyhr og Jakob Ellemann-Jensen.