Sofie Linde er rasende efter at have set DR-dokumentaren: - Det er forfærdeligt

07/07/2023 12:26

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
Sofie Linde er vred på DBU, efter at have set DRs nye dokumentar.

Mest læste i dag

Flere kvindelige fodboldspillere i Danmark kæmper med alvorlige psykiske problemer, som dokumentaren "Fodboldens usynlige syge", produceret af DR, afslører.

Denne dokumentar viser den ensomme kamp, som spillerne står overfor uden for banen, og det har skabt stærke reaktioner hos Sofie Linde.

Ifølge SE og HØR udtaler Sofie Linde i podcasten 'VOXEN', som hun vært sammen med Frida Brygmann, at hun er vred på DBU for at have behandlet kvindelige fodboldspillere dårligt efter at have set dokumentaren.

"Jeg kan simpelthen ikke acceptere det. Jeg synes, det er forfærdeligt," tilføjer hun.

DBU bliver kritiseret for deres hårde miljø, som flere landsholdsspillere fortæller om i dokumentaren. Problemerne omfatter tvangsmotion og anoreksi som følge af offentlige vejninger under DBU's tilsyn.

Dette gør Sofie Linde både trist og rasende.

Hun forstår ikke, hvorfor ingen har taget ansvar for de danske kvindelige fodboldspillere og elitesportsudøvere.

Dybt beklageligt

DBU's fodbolddirektør, Peter Møller, betegner situationen som "dybt beklageligt" og anerkender fodboldspillernes oplevelser. Han tvivler ikke på deres udsagn og siger ifølge TV 2:

"Det var en fejl at have et dokument liggende fremme i 2013. Men det handlede aldrig om vægt, det handlede om væskemangel og præstationsfremmende tiltag. Dette blev kommunikeret til spillerne, men åbenbart ikke tilstrækkeligt godt," udtaler Peter Møller.