Slip af med myrer: Sådan kommer du dem til livs

13/06/2023 06:52

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock
Det kræver ikke dyre midler eller kemikalier.

Mest læste i dag

Der er ikke noget værre end at åbne et skab eller løfte en køkkenspand for at finde masser af myrer. Selvom myrer ikke er skadelige, kan de forurene maden med deres ekskrementer, når de går på tværs af fødevarer.

Det skriver Ekspress.

At finde en myre eller to, der kravler rundt i køkkenet, virker måske ikke som et problem, men skadedyrene kan udskille et feromon, når de bevæger sig rundt, hvilket kan få andre myrer til at følge efter dem.

Dette kan resultere i en invasion, så det er bedst at forvise myrerne hurtigt for at undgå, at det sker.

Med dette i tankerne har fans af rengøringssensationen fru Hinch, hvis fulde navn er Sophie Hinchliffe, delt deres enkle løsning til at afskrække myrer.

Pebermynteolie

Rengørings- og livsstilsinfluenceren har mere end 4,6 millioner følgere på Instagram og deler ofte sine have- og boligtips online.

Hendes fans har de seneste år taget til sociale medier for at dele deres egne hacks til at løse almindelige husholdnings- og haveproblemer.

På en sådan Facebook-gruppe spurgte en social mediebruger:

"Hej, jeg er kommet tilbage fra ferie og har myrer i skraldespanden og fundet dem i et skab med det tørrede dyrefoder. Jeg har brugt eddike til at prøve at stoppe deres spor og aner ikke, hvor de kommer fra. Ethvert råd er velkomment, tak. Jeg vil ikke have råd om, hvordan man skader dem, bare råd om, hvordan man forsøger at forhindre dem i at komme ind."

Indlægget blev oversvømmet med svar, men den mest foreslåede løsning var at bruge pebermynteolie.

Sandra Hercher Howells sagde: "Kanel eller pebermynte - de hader lugten."

Linda Cockayne kommenterede: "Jeg brugte pebermynteolie i en vatkugle og lagde dem, hvor jeg troede, de kom ind. Det virkede. Jeg så dem ikke igen. Du skal bare være forsigtig med æteriske olier, hvis du har kæledyr.”

Mary Barr foreslog: "Pebermynteolie ser ud til at virke afskrækkende for mange skabninger. Du kan købe pebermynteolie og sætte den på vatkugler/rondelller, det kan måske afskrække myrerne."

Mel, citronskal eller kanel

Andre forslag fra fru Hinch-fans omfattede brug af kanel, talkum, mel og citronskal.

Katrice Sullivan skrev: "Drys kanel langs myrestien. Jeg har brugt denne metode, og den virker."

Tessa Jackson sagde: "Jeg læste, at de ikke kan lide kanelpulver."

Sharon Kirtley svarede: "Jeg havde dem i uger i mit køkken. [Jeg] brugte hvid eddike, pebermynteolie og citron, og de gjorde ikke noget. Fik besked på at lægge baby talkum over det hele, og nu er de væk."

Beverley Walker foreslog: "Talkum eller vaskepulver. Myrer kan tilsyneladende ikke lide at gå i det, da de ikke kan lide det på deres fødder. Held og lykke."

Rosemary Stevenson kommenterede: "Mel gør også tricket."