Skattestyrelsen: Sidste frist den 8. maj

06/04/2023 17:19

|

Thea Andersen

Foto: Shutterstock.com Foto: Shutterstock.com
Den 8. maj udløber fristen for at melde til sin bank, hvis man ejer en del af de i alt 18 mio. kr., som Skattestyrelsen gennem snart et år har efterlyst i Statstidende.

Mest læste i dag

Det er ved at være sidste chance for ejerne af i alt knap 18 mio. kr. til at give sig til kende over for deres banker.

Den 8. maj 2023 udløber den lovpligtige efterlysning i Statstidende, hvor Skattestyrelsen det seneste år har efterlyst ejerne af ca. 1.900 konti og 160 depoter.

Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

Efterlysningen sker på baggrund af information fra 22 danske banker, der har meddelt, at de ikke har de nødvendige identifikationsoplysninger på ejerne af de nu efterlyste konti og depoter.

- Det er sjældent, at vi i Skattestyrelsen ligefrem må efterlyse borgere, der måske har glemt, at de har en konto eller et depot i en dansk bank, siger underdirektør i Skattestyrelsen, Michael Medom Hansen, og fortsætter:

- Men det gør vi altså nu i ønsket om at skabe opmærksomhed om de uidentificerede konti og depoter, så ejerne af dem ikke risikerer at miste deres indeståender. Så er man blandt dem, vi lige nu efterlyser i Statstidende, skal man se at få fat på sin bank i en fart.

Alle konti og depoter i danske banker skal have tilknyttet en ejer, der kan identificeres ud fra navn, adresse, CVR-nummer eller lignende.

Af de 1.900 konti er der 18 konti med indeståender på over 100.000 kr. og en enkelt konto med et indestående på 1,2 mio. kr.

Erfaringer fra tidligere efterlysninger viser, at ejerne typisk er flyttet til udlandet uden at opdatere deres adresse hos banken, hvilket gør det svært for banken at få kontakt med dem.

I andre tilfælde kan der også være tale om kunder, der ikke er vendt tilbage med de nødvendige oplysninger efter oprettelsen af en konto.

- Der er nogle store beløb imellem, og jeg håber, at vi nu får vakt noget interesse, så folk løber listen igennem, siger Michael Medom Hansen og tilføjer:

- Og så er det samtidig en god påmindelse om, hvor vigtigt det er, at man giver sin bank alle de nødvendige oplysninger, når man opretter en konto eller et depot.

Borgere, der først henvender sig efter et indestående på en uidentificeret konto eller depot er blevet inddraget af staten, vil normalt ikke have mulighed for at få beløbet refunderet.

Skattestyrelsen vil hvert år efterlyse konti og depoter, hvor banken ikke har de nødvendige identifikationsoplysninger på ejerne.

Det er derfor vigtigt for borgerne at give deres bank alle de nødvendige oplysninger, når de opretter en konto eller et depot, så de undgår at miste deres indeståender.