Særlige coronarestriktioner ophæves øjeblikkeligt: Indsatsen har virket

01/12/2020 09:45

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Efter at nye tal viser en faldende tendens i smitten, ophæves alle særlige restriktioner i Nordjylland

Sundhedsministeriet har i en pressemeddelelse tirsdag morgen offentliggjort at alle de særlige coronarestriktioner i Nordjylland.

En stor del af nordjyderne har haft en noget anderledes november måned end resten af danskerne, efter at der blev fundet mutereret coronavirus på minkfarme i regionen, men nu er det slut.

I pressemeddelelsen skriver Sundhedsministeriet at man på baggrund af de nyeste data for smittespredning, har vurderet at der ikke længere er behov for særlige corona tiltag i syv nordjyske kommuner.

En stor tak til borgerne

”Jeg vil gerne sige en stor tak til borgerne i de syv kommuner for deres vilje til at få standset smittekæderne. Tallene taler deres eget tydelige sprog. Indsatsen har virket, og det skyldes ene og alene borgernes indsats for at holde afstand og lade sig teste og deres villighed til at hjælpe myndighederne med at opspore og inddæmme smitte,” – Siger Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke.

Sundhedsministeriet oplyser at man over perioden fra den 7. november til 30. november har testet over 176.000 borgere i området, og at man har kunne se et stort fald i nysmittede over perioden.

Sundhedsministeriet kan dog samtidig fortælle, at de særlige tiltag i Holstebro og Ringkøbing-Skjern Kommuner, fortsat er gældende, indtil videre til den 3. december.

Derudover understreges det, at borgerne i det nordjyske stadig skal være opmærksomme, og overholde de landsdækkende restriktioner, som at holde afstand, teste og isolere ved mistanke om sygdom.