Sælges for vilde summer: Gamle IKEA-møbler vender tilbage

17/04/2023 14:24

|

Thea Andersen

Foto: Shutterstock.com Foto: Shutterstock.com
Flere af IKEAs gamle møbler vender nu tilbage.

Mest læste i dag

Det er nu 54 år siden, at IKEA åbnede sit første varehus i Danmark og 80 år siden, at møbelkæden blev grundlagt, og det fejres med en række klassikere, der bliver vækket til live på ny.

Det skriver norske DinSide.

- For at markere dette bringer Ikea et udvalg af sine klassiske ikoner med et moderne twist tilbage fra designarkivet i en kollektion, vi har kaldt Nytilverkad, fortæller Stine Odland, pressechef i Ikea Norge, til DinSide.

Pressechefen fortæller desuden, at flere ikoner også vil vende tilbage i perioden 2023 til 2025.

Vilde summer

Tidligere har vi set eksempler på nyere produkter, der er taget fart på de sociale medier og er blevet udsolgt i butikkerne på nærmest ingen tid, for så at blive solgt videre for vilde summer.

Mange af møbelkædens vintagemøbler sælges på hjemmesider og i auktionshuse til meget højere priser, end da de først kom ud i butikkerne.

- I de senere år har vintagemøbler oplevet en genopblussen. Vi er glade for at se en vedvarende interesse og lyst for Ikea-produkter, siger Stine Odland.

Hun fortæller videre, at nogle af deres produkter er blevet til samlerobjekter, og flere af klassikerne sælges på auktionshuse og markedspladser.

- For os er disse produkter vores bedste eksempler på demokratisk design, der er i stand til at modstå tidens test, da de kombinerer en smuk form, en god funktion, bæredygtighed, en fornuftig pris og langtidsholdbar kvalitet, siger hun.

Den svenske auktionsportal Bukowskis skriver blandt andet om en grøn lænestol, der gik for op til 154.000 NOK, svarende til omkring 100.000 danske kroner.

Dette tæppe fra en 2019-kollektion sælges nu for enorme summer. Foto: newyorkcompany / eBay

Dette "Keep off"-tæppe er tilmed blevet solgt for knap 80.000 NOK, svarende til knap 52.500 danske kroner, på eBay.

Det er så også designet af nu afdøde Virgil Abloh, som var grundlæggeren af ​​mærket Off-White.

En designperle

I Norge sælges Ikea-møbler også til højere priser på nettet. Lars Berger, der er fra Os, Norge, har altid været begejstret for Ikeas samarbejder med kendte og ukendte designere.

For et stykke tid siden fandt han selv en stol hos Finn, som viste sig at være en gammel designperle. Det var en Poäng-stol designet af Noboru Nakamura for Ikea i 1970'erne.

- Jeg havde tænkt mig at beholde den selv, da den er meget sjælden og smuk, men min kone synes ikke, den passer. Og vi har stole nok, siger han til DinSide.

Lars Berger forsøger nu at sælge lænestolen for 9.500 NOK. Fra ny koster den 1.995 NOK.