Så mange gange flytter danskerne, inden de fylder 35 år

23/09/2021 14:41

|

Christina Hansen

Foto: Dansk Boligformidling

Mest læste i dag

Flytteregnskabet er gjort op: 35-årige kvinder og mænd er i gennemsnit flyttet hhv. 9,3 og 8,8 gange i løbet af deres liv – og der er gode forklaringer, lyder det fra Home

Der er noget om det, hvis du hele tiden føler, at du skal hjælpe dine børn eller venner i 20'erne med at løfte flyttekasser - eller selv skal flytte. Vi flytter helt vildt i disse år.

Danmarks Statistik gør flytteregnskabet op: 35-årige kvinder og mænd er i gennemsnit flyttet hhv. 9,3 og 8,8 gange i løbet af deres liv.

"Flytteriet tager for alvor fart, når vi flytter hjemmefra," konstaterer Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent i Home.


Her sker der meget i privatlivet

En af årsagerne til de mange flytninger er, at det netop er i 20'erne og starten af 30’erne, at der sker meget i privatlivet.

"Det første hjem ude føles måske ikke rigtigt eller måske er det kun en midlertidig fremleje, og så må en del på boligjagt igen. Det kan også være, at der bare opstår nye muligheder – eksempelvis at få en fælles lejlighed med nogle fra studiet og senere sammen med en kæreste," siger Michael Dalsager.

Det første job kan også betyde en flytning, og det samme gør det første barn også mange gange.

Far tager flytteslæbet

En undersøgelse fra YouGov for Home viser, at et stort flertal af de unge, der flytter hjemmefra, får en praktisk hånd af forældre og øvrig familie i forbindelse med flytningen.

3 ud af 4 får familiens hjælp til det tunge slæb op og ned ad trapper. Næsten halvdelen får også hjælp til at samle skabe, hænge lamper op osv.

Det viser spørgeundersøgelse med svar fra over 1.000 unge mellem 18 og 25 år og er udarbejdet i forbindelse med minidokumentaren og bogen ’Giv det bedste videre - Når unge flytter hjemmefra’.


FAKTA:

Hvert år er der ca. 90.000 unge mellem 18 og 29 år, der flyttet hjemmefra. Langt de fleste er flyttet hjemmefra, når de fylder 21 år, viser tal fra Danmarks Statistik.

Bogen ’Giv det bedste videre - Når unge flytter hjemmefra’ kan fås gratis i i alle Home-butikker rundt om i landet. Se mere om bogen og den tilhørende korte dokumentarfilm

Se flytteopgørelsen fra Danmarks Statistik her.