Så mange forældre vil ikke lade deres børn vaccinere mod covid-19

09/12/2021 11:14

|

Christina Hansen

Foto: Gjensidige

Mest læste i dag

Hver fjerde forælder til børn mellem 5 og 11 år vil ikke lade deres barn vaccinere.

16 procent er i tvivl.

Det viser en ny undersøgelse.

Fra den 26. november anbefalede Sundhedsstyrelsen vaccination mod covid-19 til 5-11-årige, men godt to uger senere er der stadig mange forældre, der ikke vil eller er i tvivl, om de vil lade deres små børn vaccinere.

Aldersgruppen 6 til 11 år udgør godt 6 % af den samlede befolkning, men den seneste uge har de stået for ca. 20 % af alle smittetilfælde. Derfor er det vigtigt, at vi får de helt yngste med på vaccinationsbølgen, lyder det fra Søren Frederiksen fra Gjensidige.

”Corona har vist sig at være en stædig sygdom, der ikke vil slippe taget i os, men vi kan heldigvis konstatere, at vaccinerne har været et ekstremt effektivt våben mod alvorlig sygdom, indlæggelse og død. Selv om børn sjældent bliver alvorligt syge af covid-19, kan de være med til at bære smitten videre til andre, der er i risikogruppen. Børnevaccinationer er ikke en ny ting, og gennem menneskets historie har vacciner til de helt yngste været med til at forhindre mange unødvendige sygdomsforløb og dødsfald,” siger Søren Frederiksen, kommunikationskonsulent i Gjensidige, og tilføjer:

”Vi kan have tillid til, at når Sundhedsstyrelsen anbefaler vaccinen til børn, så er det fordi, den er sikker og effektiv. Samfundets kollektive sundhed afhænger af, at vi får vaccineret så mange som muligt, så vi ikke behøver tage strenge restriktioner i brug for at forhindre alvorlig sygdom og dødsfald, og det er vores håb, at mange forældre vil tage imod tilbuddet om at få deres børn vaccineret.”

Onsdag opfordrede statsministeren igen forældre til at lade deres børn vaccinere, og de nuværende tiltag er netop iværksat for at forhindre yderligere stigning i smitte blandt børn.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige i november/december 2021 blandt 1543 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år.