Ryanair fyrer chefpilot efter 28 år: Når du hører den uhyggelige årsag løber det koldt ned ad ryggen

20/06/2023 06:52

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock
Der er bestemt ikke noget og sige til, at piloten blev fyret.

Mest læste i dag

Ryanair, Europas største flyselskab målt i antal passagerer, har taget drastiske skridt denne uge ved at fyre deres chefpilot. 

Men står det til selskabet, så er der en god grund til, at Ryanairpiloten må se sit eventyr lakke mod enden hos flyselskabet. 

Ifølge en intern undersøgelse har piloten angiveligt været involveret i gentagen upassende adfærd over for flere unge kvindelige medarbejdere. 

Det hele begyndte med en anonym klage fra en medarbejder sidste måned, der rejste bekymring over pilotens opførsel. 

Eftersigende skulle en intern besked sendt til medarbejderne omtale "et mønster af gentagen upassende adfærd" fra chefpiloten over for en række yngre piloter. 

Ifølge den britiske avis Independent blev otte andre kvindelige Ryanair-ansatte også citeret for at have oplevet "uønskede tilnærmelser" fra chefpiloten, som de britiske og irske medier identificerer som Aidan M. 

De interne undersøgelser viser, at Aidan M. angiveligt har ændret vagtplaner for at kunne flyve med unge kvindelige piloter. Han har også sendt beskeder til de unge medarbejdere og kommenteret deres fysiske udseende, herunder deres "store krop" og "store numse". 

Aidan M. har arbejdet for Ryanair i imponerende 28 år og blev forfremmet til chefpilot i 2020, før han blev fyret denne uge. Ryanair har bekræftet, at hans opførsel klart overtrådte virksomhedens "anti-chikanepolitik”. 

Beskyldningerne mod chefpiloten har kastet en skygge over Ryanair, der tidligere har oplevet succes og økonomisk vækst. Flyselskabet opnåede et overskud på 1,4 milliarder euro i det seneste regnskabsår, der sluttede tilbage i marts. 

Ryanairs beslutning om at reagere hurtigt og afskedige chefpiloten understreger selskabets alvorlige holdning til upassende adfærd og dets forpligtelse til at skabe et trygt og respektfuldt arbejdsmiljø for alle medarbejdere.