Rødglødende telefoner i lægehuse: Danskere forsøger at springe over vaccinekøen

06/01/2021 15:53

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Efter at de første danskere for bare lidt over en uge siden fik første stik i kampen mod corona, bliver praktiserende læger nu kimet ned af danskere der mener de skal foran i vaccinekøen, men sådan fungerer det altså ikke.

Det er nemlig både spild af egen og lægens tid, når de mange danskere forsøger at få sig en vaccine før andre. Sådan lyder beskeden fra praktiserende læge i Lægehuset Ferritslev på Fyn, Michael Hejmadi.

” Det er helt vildt uhensigtsmæssigt,” – siger han til B.T og fortsætter:

” Vi kan hverken give en vaccine her eller give en henvisning til et vaccinationscenter. Der kan jo være nogen, der sidder og er syge men lægger på, fordi vedkommende ikke kan komme igennem til os,”

Og han er ikke alene. En anden praktiserende læge Jørgen Skadborg der har praksis i Billund, og samtidig formand for de praktiserende læger, PLO, oplever de samme problemer som sin fynske kollega.

” Alle ved, at vi er for få praktiserende læger, og at vi har for travlt. Når vi så sidder i telefontiden og har kø, så er der nogle af dem, der har et behandlingsbehov her og nu, som kommer til at vente længere, fordi de ikke kan komme igennem med det samme,”

Man hjælper altså hverken sig selv, de praktiserende læger eller det danske sundhedsvæsen som helhed, ved at ringe og forsøge at komme foran i vaccinekøen.

Om end vaccineprocessen nu er godt i gang, og et stadigt større antal vacciner ankommer til landet hver uge, må de fleste danskere altså væbne sig med tålmodighed. Der er simpelthen ikke andet at gøre.