Rammer kontoen den 9. oktober: Disse danskere vil få pænt beløb udbetalt

28/09/2024 10:49

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Privat
Er du blandt de heldige?

Mest læste i dag

TryghedsGruppen opnåede et samlet resultat på 817 millioner kroner i første halvår af året, drevet af et særligt stærkt finansielt andet kvartal for Tryg, som inkluderede et positivt forsikringsserviceresultat og investeringsresultat.

Dette er en markant forbedring sammenlignet med samme periode sidste år, hvor resultatet var på 173 millioner kroner.

Aktieopkøbsprogram igangsat
Fra april til juni gennemførte TryghedsGruppen et aktieopkøbsprogram på 50 millioner kroner, hvilket markerer et skridt mod at øge ejerandelen i Tryg.

I pressemeddelelsen oplyses det, at ejerandelen ved udgangen af første halvår er steget til 47,8 procent, op fra 47,2 procent i første halvår 2023. Målet er at øge ejerandelen til over 50 procent gennem fremtidige aktieopkøbsprogrammer.

"Vi er glade for at kunne præsentere et så positivt resultat for første halvår, som især skyldes de gode finansielle resultater fra Tryg. Det er også tilfredsstillende, at vi ved at igangsætte aktieopkøbsprogrammerne kan øge vores ejerandel i Tryg, hvor målet er at genvinde 50 procent," udtaler Jørn Rise Andersen, bestyrelsesformand i TryghedsGruppen.

TrygFonden opretholder uddelingsniveauet
I første halvår har TrygFonden uddelt 278 millioner kroner og fastholder en samlet pulje på op til 680 millioner kroner for hele året. Dette sikrer et stabilt og højt uddelingsniveau, som muliggør flere tryghedsskabende aktiviteter i 2024. Blandt de støttede projekter er:

  • TrygFonden har doneret 60 millioner kroner til TrygFondens Center for Aktiv Sundhed ved Rigshospitalet. Bevillingen, der fordeles med 10 millioner kroner årligt fra 2025 til 2030, skal understøtte forskning i fysisk aktivitet som forebyggelse og behandling af sygdomme som diabetes, kræft, hjertekarsygdomme og lungesygdomme.

  • Sammen med Københavns Professionshøjskole, Novo Nordisk Fonden og LEGO Fonden har TrygFonden etableret et nyt tværfagligt forskningscenter, Center for Bedre Børneliv, som har til formål at forbedre trivsel for små børn. Der er afsat op til 250 millioner kroner over en periode på op til 10 år.

Udbetaling til kunderne
Det er ikke kun de nævnte projekter, der drager fordel af Tryg; kunderne får også glæde af dette.

"Den 12. marts 2024 besluttede TryghedsGruppen at udbetale en bonus til medlemmerne, svarende til 6 % af det samlede beløb, som kunderne har betalt for deres forsikringer (ekskl. afgifter m.m.) hos Tryg for 2023," fremgår det af Trygs hjemmeside. Det oplyses yderligere, at "bonussen udbetales den 9. oktober 2024. Berettigede kunder kan se beløbet på Min side under 'Fordele' eller på Min virksomhed under ’Mine fordele’. Alle kunder, der er berettiget til bonus, vil modtage direkte besked fra TryghedsGruppen i september."