Professor kommer med opsang til danskerne: 3 ud af 4 bør holde sig fra denne madvare

11/06/2023 06:52

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock
75% af alle danskere bør genoverveje hvad de putter i munden ifølge Ulrik Nissen, der må betegnes som en absolut autoritet indenfor sit felt.

Mest læste i dag

Det er ikke hver dag, at en mand med Ulrik Nissens ekspertise udtalelser sig så dogmatisk. Det er faktisk heller ikke noget han normalt gør. For ifølge ham selv, så vil han hellere være høflig og underspillet i den måde han rådgiver folk på.

"Jeg er bevidst om at være stilfærdig i min måde at formulere mig på. Det er for ikke at hindre samtalen. Jeg vil gerne tale med dem, som ikke er enige med mig, og jeg har ikke lyst til at give dem det fripas, der hedder, at Ulrik, han er er simpelthen så kategorisk", siger han til pov.international.

Ulrik, hvem?

Det er ikke sikkert, at du har hørt om Ulrik Nissen før. Men det betyder ikke, at han er Hr. Hvemsomhelst. Faktisk er han en ekspert, der - i al fald på papiret - burde være interessant for netop de 75% af danskerne han taler om og til.

Ulrik Nissen er nemlig både doktor og professor indenfor teologi med særligt fokus på det kristne liv og hverdagsetik med flere udgivelser om emnet. De 4,5 millioner danskere han taler til, er derfor alle de danskere, der tilkender sig den kristne tro.

Udtalelsen kommer på baggrund af et interview i forbindelse med hans nyeste bog, Kærlighedens Ansvar, der handler om, hvordan han mener man bør vise den næstekærlighed, der er så karakteristisk ved kristendommen.

"Ukærligt møde"

Denne fokus på det kærlige element er også grundlaget for, at han afholder sig fra at være direkte i sin kommunikation, da han mener, at det kan sætte fokus forkert ift. mødet med andre mennesker og de konklusioner, de er nået frem til. Det kærlige ligger i at anerkende, at deres sandhed ikke nødvendigvis er forkert, selvom den ikke flugter med det kristne livssyn man selv har.

Dette syn på den dualitet, der eksisterer og gør den kristne etik tvetydig er ikke ny. Faktisk kan dens tråde trækkes tilbage til Paulus' breve til de første kristne menigheder.

Der er dog et punkt, hvor Ulrik Nissen bliver absolut, og hvor han ikke imødekommer modsatrettede holdninger med samme karakteristiske åbenhed. Og det er omkring hvordan vi vælger at spise vores mad.

Ikke engang i formuleringen af hans råd til den kristne befolkning er der slinger i valsen, når han udtaler:

"Det er ikke en kærlig måde at møde andre medskabninger på at slå dem ihjel og æde dem, når vi kan få mad på andre måder."

Med andre ord, det er ukristent at spise kød, når der er andre alternativer. Han vil ikke gå på kompromis med kærligheden og "jordens fælles liv."