Populært produkt vender nu tilbage i Bilka, Føtex, Meny m.fl: Kan købes for mindre end 100 kroner

21/11/2023 05:17

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Nu vender det populære produkt atter tilbage.

Mest læste i dag

Julemærket for i år blev afsløret den 3. november af H.K.H. Kronprinsessen sammen med kunstneren bag årets Julemærke, Lisa Grue. Dette skete ved en festlig begivenhed på Københavns Rådhus, hvor Julemærket med titlen "Tag med ud i juleskoven" blev præsenteret.

Som sædvanligt går overskuddet fra salget til at støtte børn på de fem Julemærkehjem, hvor børn, der mistrives, bliver mobbet eller er ensomme, modtager hjælp. Under et ophold bliver de en del af et fællesskab med støtte og omsorg fra både børn og pædagoger, hvilket hjælper dem med at styrke deres selvværd, som Julemærkefonden meddeler i en pressemeddelelse.

En støttende hånd

Motivet på årets Julemærke er fyldt med dyr og planter, som man kan støde på i de danske skove om vinteren. Lisa Grue valgte dette motiv med den begrundelse, at naturen inkluderer os alle og fungerer som en støttende hånd i ryggen.

Børn ud af mistrivsel

Værdien af Julemærkehjemmenes arbejde blev tydeligt illustreret, da fire tidligere Julemærkehjembørn; Casper, Benedicte, Ida og Helene, delte deres erfaringer på scenen. De fortalte, hvordan et ophold havde hjulpet dem med at overvinde problemer og give dem styrken til at komme videre i livet.

En vigtig sag

Julemærket, der er det 120. i rækken siden 1904, har stadig stor betydning, selvom færre julekort sendes i dag. Salget af Julemærket udgør kun 5 % af Julemærkefondens samlede indtægter, og organisationen er afhængig af støtte fra privatpersoner, virksomheder og fonde.