Per modtog en faktura, der ved første øjekast virkede helt almindelig: Nu advarer han disse danskere om falske fakturaer

15/08/2024 11:52

|

Sebastian Ilsøth

Foto: GaudiLab/Shutterstock
Nu advarer han disse danskere om falske fakturaer.

Mest læste i dag

Internettet er blevet en uundværlig del af vores dagligdag, hvilket gør det vigtigt at kunne genkende et svindelnummer, når man støder på det.

Desværre bliver svindlernes metoder mere og mere sofistikerede, og et nyt eksempel har nu vakt opmærksomhed.

En borger ved navn Per har delt en advarsel på sin Facebook-profil, hvor han gør opmærksom på et svindelnummer, som danskerne bør være på vagt overfor.

Per har modtaget en falsk faktura fra NORLYS, selvom han slet ikke er kunde hos dem.

Han bemærker, at fakturaen ved første øjekast ligner en ægte, hvilket kan narre mange til at tro, at den er reel.

Dette er særligt bekymrende, da ældre mennesker ofte er mere sårbare over for denne type svindel. Per opfordrer derfor alle til at advare deres ældre familiemedlemmer:

"ADVARSEL!!!! Advar evt. ældre familiemedlemmer. Svindel i værste grad. Kreativiteten fejler åbenbart ikke noget hos disse møgdyr! Ved første øjekast ligner det en ganske almindelig faktura. Men mærkeligt beløb, og de beder så om cpr-nr i sms. Sørgeligt, svinsk, ja! Mangler ord for disse personer. Og så er jeg i øvrigt overhovedet ikke kunde hos NORLYS," skriver Per i sit Facebook-opslag, som alle Norlys-kunder bør læse.

Politiet og andre myndigheder har gentagne gange opfordret borgerne til at være på vagt over for mistænkelige henvendelser, især når det drejer sig om at udlevere personlige oplysninger som CPR-numre.

Det er afgørende at være kritisk over for uventede fakturaer og henvendelser, selvom de ser troværdige ud. Hvis du er i tvivl, bør du altid undersøge sagen nærmere, før du handler.

Du kan se billederne fra Pers Facebook-opslag herunder.

Foto: Facebook