Pensionist sparede 4000 kroner ved at slukke for dyrt apparat: Skurken var i kælderen

05/11/2023 18:02

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Der kan være mange penge at spare ved at sørge for, at de strømslugende apparater i hjemmet ikke står og bruger løs af den dyre strøm. Det erfarede Melinda, da hun opdagede et apparat i kælderen, der stod og brugte penge.

Mest læste i dag

En kvinde deler sin lettelse efter at have reduceret sine årlige energiregninger med næsten 4000 kroner, ifølge en artikel i Mirror.

Hun kom frem til denne beslutning, efter hun opdagede, at affugteren i hendes kælder var en dyr strømforbruger. Melinda Gaunt, 64 år, havde ingen idé om, hvor meget dette kostbare apparat belastede hendes økonomi, indtil hun besluttede at tage skridt til at reducere sine udgifter i maj.

Som bekymret over de stigende leveomkostninger stødte hun og hendes mand, David, på en advarsel på deres lokalsamfunds Facebook-side. Advarslen påpegede, at affugtere var blandt de husholdningsapparater, der kunne få el-regningen til at skyde i vejret.

For at afgøre, hvor meget affugteren reelt kostede dem, besluttede parret sig for at investere i et smart stik, der kunne måle energiforbruget for hvert enkelt apparat.

'Vi er chokerede'

"Vi er chokerede," udtalte Melinda og David, efter de havde installeret det nye stik og ladet det sidde i mere end en uge. De blev overraskede over, hvor høje omkostningerne ved at drive affugteren var. Den kostede dem faktisk mere end 4000 kroner om året.

Melinda udtalte: "Vi var begge ret overraskede over, hvor meget det har kostet os. Vi har haft en kælderrum, som konstant havde en muggen lugt, så vi købte affugteren. Den har kørt uafbrudt i mere end tre år, men jeg har aldrig overvejet omkostningerne ved det."

Advarer andre

Efter denne opdagelse har den pensionerede bedstemor til tre slukket for affugteren og bruger den nu kun, når det er nødvendigt. Hun indser nu, hvor vigtigt det er at være opmærksom på energiforbruget og opfordrer andre i en lignende situation til at tjekke deres apparater nøje, da selv små beløb, der bruges hver dag, kan akkumulere og have en betydelig indvirkning på de årlige omkostninger.