Pas på: Mange danskere falder for identisk MobilePay-trick

22/05/2024 07:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Dagens.dk
Mange danskere falder for et identisk MobilePay-trick.

Mest læste i dag

Den teknologiske udvikling skrider hurtigt fremad.

I vores digitale tidsalder er det afgørende at beskytte sine koder og private oplysninger. Selvom det kan virke enkelt, er det ofte mere kompliceret end som så.

Svindlere bliver nemlig også mere sofistikerede i deres metoder til at franarre oplysninger, og det er nu kommet frem, hvordan en gruppe mænd, som politiet efterlyser, har fået fat i uskyldige ofres MobilePay-koder.

En langvarig efterforskning har afsløret, at en gruppe mænd fra Aarhus-området systematisk har udnyttet folk på vej hjem fra det københavnske natteliv.

De er mistænkt for at have drevet pirattaxa og samlet berusede personer op.

Københavns Politi skriver i en pressemeddelelse, at de forurettede under kørslen har siddet foran på passagersædet i den tro, at de var alene med chaufføren, mens en anden gerningsmand på bagsædet aflurede passagerens pinkode eller MobilePay-kode.

Gerningsmændene har stjålet personernes kort eller telefoner, og i nogle tilfælde, hvor de forurettede har gjort modstand, er der blevet anvendt vold eller trusler.

Røverierne og tyverierne fandt sted i perioden fra december 2023 til april 2024. Den 18. april blev seks mænd anholdt i sagen og har siden været varetægtsfængslet.

Derudover efterlyser Københavns Politi nu fire mænd i alderen 17 til 32 år.

"De fire mænd ved godt, at politiet leder efter dem, men de har endnu ikke meldt sig selv. Derfor går vi nu ud med navne og billeder i håb om, at nogen ved, hvor mændene befinder sig," siger politikommissær Thomas Nyby-Brockmann fra Københavns Politi.