Pas på: 7 ting, du aldrig bør opbevare i dit haveskur

16/06/2023 14:50

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock
Det kan både ødelægge nogle ting, og andre kan være direkte farlige!

Mest læste i dag

At have et skur i din have er fantastisk, fordi det giver ekstra opbevaring til ting, som du ofte rækker ud til, mens du er udenfor havearbejde, spiller havespil og meget mere.

Men at opbevare nogle af disse ting i dit skur kan faktisk gøre mere skade end gavn.

Temperaturen og fugtniveauerne ændrer sig ofte inde i dit skur afhængigt af vejret udenfor, så medmindre det er fuldt isoleret, er alt indeni underlagt den miljømæssige flygtighed.

Så før du sætter noget andet ind, skal du finde ud af, hvilke genstande de professionelle mener, du ikke bør opbevare i dit skur.

Tippene kommer fra Miranda Niemiec, der er gartneriekspert og driftsleder hos Great Garden Plants, og Justin Hancock, der er gartner hos Costa Farms, en planteskole med base i Miami, Florida.

Gødning

"Opbevar ikke gødning i et varmt lukket område som et skur, da der kan opstå spontan forbrænding, hvis temperaturerne og fugtniveauerne når visse betingelser," siger Miranda Niemiec, gartneriekspert hos Great Garden Plants.

Det sikreste sted at opbevare gødning er et køligt, tørt sted.

Ethvert skur, der ikke er ordentligt isoleret, bliver rigtig varmt om sommeren (svarende til et uisoleret loftskravlerum). Opbevar i stedet gødningen i en isoleret garage eller kælderen, eller tilføj isolering til dit skur.

Frø

Frøpakker skal heller ikke bare smides i skuret.

"Du vil gerne opbevare dine frø i et område med jævne temperaturer uden luftfugtighed, som en lufttæt beholder," siger Niemiec.

Dette konsekvente miljø forhindrer dem i at mugne og holder dem sikre mod enhver fugt, der kan gøre dem uplantbare næste sæson.

Plus, du ønsker at holde dem væk fra kæledyr eller vilde skadedyr, der måtte vandre ind i skuret.

"Jeg opbevarer aldrig frø i mit haveskur, medmindre de er i en beskyttet, gnaversikker beholder," siger Justin Hancock, gartner hos Costa Farms.

Haveredskaber

Hvis du ikke ønsker, at dit værktøj skal blive sløvt eller ruste, skal du virkelig passe på det. Visse værktøjer er mere tilbøjelige til at ruste i svingende temperaturer med høje niveauer af luftfugtighed, siger Niemiec.

"Vi anbefaler at opbevare det i en overdækket kasse for nem adgang eller endda i en spand med sand."

Og selvom du ikke bor i et område med høj luftfugtighed, er der altid en chance for at få en lækage under et kraftigt regnvejr.

Ud over at opbevare dem korrekt, bør du rense dem efter hver brug. Du kan også overveje at investere i en slibemaskine for at holde knivene i god stand.

Sovende blomsterløg

For at få dine løg til at blomstre igen næste år, skal du grave dem op og tørre dem og derefter opbevare dem, indtil det er tid til at plante igen.

"Selvom et skur kan virke som et godt sted at opbevare sommerblomstrende løg som dahliaer og gladioler, kan svingende temperaturer – især hvis der er en omgang usædvanligt varmt vejr – være problematisk for disse planter," siger Hancock.

I stedet foreslår han at holde dem er et sted, hvor forholdene forbliver ensartede, som en kælder.

Havehandsker

Havehandsker er en af ​​de ting, der bliver brugt og derefter smidt til side det første og bedste sted. Vi tænker ikke på at opbevare dem ordentligt, for de er bare havehandsker.

Men tænk dig om to gange, før du gør det igen.

"Jeg opbevarer aldrig mine havehandsker i et skur, fordi jeg ikke ønsker, at skadedyr skal finde dem," siger Hancock. "Et forår fandt jeg ud af, at en mus havde lavet en rede i en af ​​mine yndlingshandsker. Det fik mig også til at tænke på andre skadedyr, såsom edderkopper, der kravler indenfor.”

De skal opbevares sikkert væk fra skadedyr på et tørt sted.

Batterier

Opbevar ikke ekstra batterier til din plæneklipper, elektriske haveredskaber eller husholdningsartikler i dit skur.

"Jeg opbevarer ikke batteriet til min plæneklipper i mit haveskur på grund af muligheden for at blive udsat for alt for varme temperaturer her i Miami eller muligheden for overdreven kulde i andre områder," siger Hancock.

Opbevar dem indendørs et sted, hvor de er beskyttet mod ekstreme temperaturer, hvilket kan forkorte batteriets levetid og få det til at svulme op.

Sæsonbestemt indretning

Du ønsker sandsynligvis at holde dit sæsonudstyr ude af syne, når det er uden for sæsonen, så et skur kan virke som et godt sted til opbevaring.

Men opbevaring i et skur kan føre til et behov for helt ny indretning. "Potentiel eksponering for fugt kan ødelægge ornamenter eller stoffer som træskørter, strømper osv.," siger Hancock.

Selvom et isoleret loft eller kælder vil være bedre, så kan du også opbevare indretningen i dit skur, hvis du sørger for at få lufttætte plastikbeholdere til tingene.

Kilde: The Spruce