Par købte gammelt palæ og renoverede det: Så opdagede de husets helt store hemmelighed

26/06/2023 14:29

|

Redaktionen

Foto: Aktron / Creative Commons / Attribution 2.0
Det skjulte rum blev fundet af en familie, der havde erhvervet sig et gammelt palæ. Parret anede intet om, hvad der ventede dem, da de først gik i gang med renoveringen.

Mest læste i dag

Den lille familie købte en bolig i Frankrig. Nærmere bestemt i landsbyen Belabr. 

Der var ingen, der havde regnet med, at det tomme hus var en direkte portal til fortiden. 

Bygningen stammer fra midten af ​​1800-tallet, og den stod helt tom i mere end seks år. 

Parret købte ejendommen i 2020 og gik i gang med en komplet renovering af huset. Hurtigt begyndte boligen at afsløre sine hemmeligheder. 

De nye ejere opdagede, at et hemmeligt muret rum gemte sig i huset. Bag muren trådte parret direkte ind i en godt bevaret fortid.

Da muren blev revet ned, afslørede det et rum, der var mere end 100 år gammelt. Det første, der fangede parrets opmærksomhed, var den miltære uniform, der så ud som om, den var ny. 

På skrivebordet lå der mange interessante ting. Der var våben, lysestager, gamle fotografier, et askebæger og en flaske med inskriptionen "Land of Flandern, hvor vores søn Hubert Rochero hvilede i fire år."

Over sengen hang et stort portræt af en ung mand i uniform med kasket og overskæg. De nye ejere af huset var naturligvis nysgerrige efter, hvem denne soldat var. Derfor begyndte de at lede efter tegn, der kunne lede dem på den rette vej.

Det viste sig at være en løjtnant i den franske hær, der i 1915 kæmpede under første Verdenskrig. Han døde kun 22 år gammel.

Hans forældre blev ramt af stor sorg og besluttede sig for aldrig at komme ind på deres søns værelse igen. 

Rummet var således fuldstændig indmuret i den form, han forlod det. Hele boligen blev derefter solgt til en militær general i 1935. Han lovede, at han ikke ville rive muren ned og han respekterede deres ønsker.

Efter de følgende år kom boligen i hans efterkommeres besiddelse. De boede der i 70 år. Den sidste ejer døde i 2014 og alt blev derefter sat på auktion.

De nye ejere havde ingen anelse om generalens løfte. Og derfor brød de væggen ned. De besluttede sig dog for at lave en museum, der skal virke som en påmindelse om den unge soldats tragedie.