Påsketrafikken på Storebæltsbroen – her ventes det største trafikale pres

03/04/2023 08:32

|

Thea Andersen

Foto: Shutterstock.com
Påskeferien nærmer sig med hastige skridt, og det betyder travlhed på de danske veje, når trafikanter krydser landet i påskedagene. Få et overblik over, hvordan trafikken ventes at fordele sig på Storebæltsbroen hen over påsken.

Mest læste i dag

Prognoser for påsketrafikken viser, at de helt store rejsedage vil være skærtorsdag i tidsrummet mellem kl. 10 og 16, hvor flest kører afsted, og påskedag og 2. påskedag i eftermiddagstimerne, hvor flest ventes at køre retur.

Det skriver Sund & Bælt i en pressemeddelelse.

Sund & Bælt er forberedt på påsketrafikken, der traditionelt er forbundet med ekstra travlhed.

Storebælts betalingsanlæg er derfor bemandet efter trafikprognoserne for at afvikle trafikken så gnidningsfrit som muligt.

Dog må det forventes, at kø kan forekomme hen over påskedagene på grund af den øgede trafik, særligt i kort- og kontantbanerne.

- Mens der er flere ting, som man kan gøre for at lette turen over Storebælt – eksempelvis benytte automatisk betaling i de grønne Ekspresbaner og sikre sig, at ens bizz eller nummerpladebetaling virker – må man som trafikant i de travle rejseperioder være indstillet på ekstra rejsetid, , siger chef for betalingsanlægget, Jens Kjær Nielsen, og tilføjer:

- Det er meget svært at undgå, når mange mennesker rejser på samme tid.

I alt forventer Sund & Bælt, at 250.000 biler benytter betalingsanlægget i påskeferien.

Sådan fordeler trafikken sig i påskedagene

Før påske:
Den 6. april ventes det største trafikale pres i tidsrummet mellem kl. 10.00 og 16.00.

I påsken:
Den 9. og 10. april vil der være høj trafik i tidsrummet mellem kl. 12.00 og 16.00.

Gode råd til turen

  • Tjek, at dit betalingskort er opdateret og undgå, at bommen ikke går op. Opdatér eller tjek dine oplysninger på brobizz.com.

  • Tilmeld nummerpladebetaling for 0 kr. og spar 78 kr. på turen over Storebælt. Nummerpladebetaling kan bruges 20 minutter efter tilmelding på brobizz.com.

  • Sørg for, at nummerpladen er ren før turen, hvis du benytter denne betalingsform. Specielt i vådt føre kan det være problematisk at aflæse nummerpladen i betalingsanlægget.

  • Hold dig opdateret om forholdene på broen via trafikmeldinger på Storebaelt.dk og Storebælts Facebook eller tilmeld dig vores SMS-tjeneste (send BRO INFO til 1231).

  • Har du både bizz og nummerpladebetaling, vil bizz ‘en blive aflæst før nummerpladen og dermed prioriteret som betalingsmiddel. Ønskes betaling med nummerpladen og ikke bizz, kan bizz ’en pakkes ind i det etui, den er modtaget i. Herefter vil den ikke kunne aflæses i betalingsanlægget, og nummerpladebetalingen vil dermed registreres som betalingsmiddel.