Onsdag hyler sirenerne - og i år får du også en personlig advarsel

02/05/2023 13:52

|

Thea Andersen

Foto: Beredskabsstyrelsen
I morgen er det 'Store hyle-dag'.

Mest læste i dag

Her tester Rigspolitiet og Beredskabsstyrelsen nemlig de fysiske varslingssirener kl. 12.00.

Men som noget nyt vil du i år også modtage en test-advarsel via S!RENEN på din mobiltelefon, skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

Du skal ikke downloade en app eller tilmelde dig. Du skal bare have en nyere mobiltelefon med opdateret styresystem for at modtage test-advarslen.

- Vi tester varslingskanalerne for at sikre, at de virker, som de skal, og at folk er trygge ved dem, siger direktør i Beredskabsstyrelsen, Laila Reenberg, og fortsætter:

- Det er første gang nogensinde, at vi tester S!RENEN. Vi bestræber os på at komme så bredt ud som muligt med information om testen, så vi ikke skaber unødig bekymring, når mobiltelefonerne begynder at larme.

S!RENEN er en ny kanal, som myndighederne kan bruge til at advare borgerne i tilfælde af akutte situationer, hvor det er nødvendigt at tiltrække borgernes opmærksomhed og handling.

Ifølge politiinspektør i Rigspolitiet, Bo Samson, er det et godt supplement til det eksisterende varslingssystem, da det giver myndighederne mulighed for at nå ud med præcis varsling og handlingsanvisende budskaber til relevante borgere.