Officielt: Nu kommer der oplysninger om skærpede restriktioner

01/12/2020 11:26

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Efter at TV 2 i går, mandag, kunne oplyse om snarligt skærpede restriktioner i hovedstadsområdet, har Sundhedsministeren nu meldt ud.

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke har tirsdag i et opslag på sin Facebook-profil offentliggjort, at han senere på dagen vil give offentligheden indblik i de nye coronarestriktioner.

Allerede i går kunne TV 2 via en anonym kilde fortælle, at ministeren arbejdede på en række nye tiltag, med det formål at mindske de stadig stigende smittetal i hovedstadsområdet. Ifølge mediet drejede det sig om i alt 17 kommuner der er i spil, til at modtage de nye restriktioner.

Skræddersyede og skærpede tiltag.

”Smittetallene er for høje her i København og i en række kommuner, der ligger i større eller mindre afstand med hovedstaden,” – skriver Magnus Heunicke på Facebook og fortsætter –

”Derfor vil jeg i dag fortælle om en række nye, skærpede tiltag, som vores sundhedsmyndigheder anbefaler skal til i præcis det område. Det er skræddersyede tiltag, der sætter ind i forhold til de aldersgrupper, aktiviteter og geografiske områder, hvor der lige nu er for lange smittekæder, og hvor smitten spredes,”

Konkrete tiltag endnu ikke offentliggjort

Mere præcist hvilke tiltag der er tale om, kommer ministeren ikke nærmere ind på i opslaget, men hvis TV 2´s anonyme kilde får ret, kan borgere i hovedstadsområdet se frem til skærpede forhold på arbejdspladser, på videregående uddannelser og i grundskolen.

Desuden vil der med al sandsynlighed være øget fokus på detailhandel, der går en travl tid i møde hen over julemåneden.