Nyt højt antal døde: ’Vi har de problemer, som vi havde frygtet’

28/12/2020 09:01

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Den delvise nedlukning af hele landet i december, har ikke haft den ønskede effekt.

Således konstaterer professor emeritus i epidemiologi ved Københavns Universitet, Thorkild Sørensen.

” Der var jo en vis optimisme for nogle dage siden, hvor det så ud, som om smitteudbredelsen faldt. Men med de seneste tal er vi jo langt fra at være i mål med at holde smitten nede,” – Udtaler professoren ifølge B.T.

Udmelding kommer efter lørdagens tal, hvor lige under fire procent af de testede var smittede med corona, og antallet af indlagte på landets sygehuse er ligeledes steget.

Det betyder at over 800 personer nu er indlagt med corona, hvoraf 102 er i behandling på intensivafdelinger, og 65 får i øjeblikket hjælp fra en respirator i kampen mod corona.

Selvom danskerne i høj grad gjorde en indsats hen over julen, og mange valgte at holde jul i mindre grupper, og uden dele af familien, har det altså ikke været nok, konstatere Thorkild Sørensen.

” Jeg synes, det fortæller mig, at vi ikke har set den forbedring, som vi ellers var glade for at se op til jul,« siger Sørensen. Det er helt tydeligt, at vi har de problemer, som vi havde frygtet, med en yderligere udvikling i epidemien i julehelligdagene,”

Om end smitten ikke har fået lov at løbe løbsk som først frygtet i julemåneden, blev der i går, søndag, konstateret hele 21 dødsfald, hvilket er det næsthøjeste antal døde på et døgn.

Nu må man bare håbe at nytårsaften ikke bliver en stor smittespreder, for som Thorkild Sørensen siger, på trods af restriktioner, nedlukninger og vacciner – ” Vi har slet ikke fået styr på epidemien endnu,”