Nyt fupnummer med MitID hærger: Danske borgere advares nu

29/05/2024 12:12

|

Sebastian Ilsøth

Foto: PR
Det gælder om at passe på.

Mest læste i dag

Danskerne befinder sig i en situation med en ny og sofistikeret svindelmetode.

Fupnumre breder sig hastigt på internettet, og det må derfor antages, at den seneste svindel, der er kommet frem, har påvirket flere borgere.

Det præcise omfang er dog stadig ukendt.

Mediet Sydnyt har udsendt en advarsel til alle danske borgere, opfordrende dem til at være ekstra opmærksomme og træffe visse forholdsregler for at beskytte deres personlige data og bankkonti.

Det er ingen hemmelighed, at svindlere anvender avancerede metoder, der gør det vanskeligt for den almindelige bruger at opdage, når noget ikke er som det burde være.

Den aktuelle svindelmail vedrører MitID, som anvendes til adgang til forskellige offentlige og private tjenester.

"Der er igen en bølge af fup-mails på vej. Denne gang omhandler den en suspendering af dit MitID," skriver mediet.

Sådan bør du reagere

Når disse mails cirkulerer, opfordres modtagerne ofte til at klikke på et link og indtaste deres personlige oplysninger. Dette bør man dog undlade.

Hvis brugerne giver deres oplysninger, opnår svindlerne adgang til de uskyldige ofres MitID, hvilket de kan misbruge til bl.a. at tømme bankkonti.

Eksperter anbefaler generelt at være skeptisk over for e-mails, der kræver øjeblikkelig handling og personlige oplysninger. Hvis man modtager en mistænkelig besked, bør man kontakte afsenderen via officielle kanaler.

Husk derfor: Næste gang du modtager en mail angiveligt fra MitID, bør du tænke dig om grundigt, før du handler. Din opmærksomhed kan potentielt forhindre svindlernes bedrageriske planer.