Nyt forslag: Drop coronapasset

21/04/2021 15:12

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

Det er bestemt ikke alle danskere, der er tilfredse med politikernes idé om et coronapas. Det har bl.a. resulteret i et meget succesfuldt borgerforslag, der på kort tid har indsamlet over 20.000 underskrifter.

Coronapasset har været heftigt diskuteret. Selvom der ikke er mange partier, der officielt har været ude med kritik af coronapasset, er utilfredsheden med passet så småt begyndt at titte frem.

Særligt på sociale medier og blandt befolkningen kan man ane en utilfredshed med, at et coronapas er indført. På den måde deler befolkningen op i et A- og et B-hold.

På Borgerforslag.dk er et af de forslag, der lige nu har mest succes, netop et forslag om at afskaffe coronapasset.

"Man skal frit kunne sidde på restauranter/caféer/frisører med afstand til hinanden, uden coronapas. Coronapas er ikke nødvendigt så længe øvrige restriktioner som afstand, og krav af mundbind bliver overholdt," skriver forslagsstillerne i deres borgerforslag.

Forslagsstillerne er Nathalia de Carvalho S Schmidt sammen med Rodi Cemal Turan, Emma Sofie Bøgh Hansen og Melanie Charlotte Sierla Lorenzen.

Forslaget blev oprettet den 25. marts og løber frem til den 21. september. I skrivende stund har forslaget 20.300 underskrifter. Hvis et forslag får 50.000 underskrifter, igangsættes en procedure, der skal få forslaget behandlet i Folketinget. Det er dog meget usikkert, om Folketinget vil afskaffe noget, som de lige bred enighed har indført.