Nye MobilePay-tiltag lukker smuthul for disse danskere

25/01/2024 06:22

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Dagens.dk
De nye ændringer lukker et smuthul for disse danskere.

Mest læste i dag

Det er ikke gået ubemærket hen, at digital teknologi er blevet en integreret del af vores daglige liv. Mange danskere står over for forskellige udfordringer, især når det kommer til digital sikkerhed og beskyttelse af privatlivet.

De kommende ændringer i MobilePay skal imidlertid bidrage til at afhjælpe disse problemer. MobilePay har desværre fungeret som et redskab for voldsudøvere og stalkere til at chikanere deres ofre. Nu tager MobilePay en vigtig beslutning for at lukke dette smuthul.

Fra marts vil brugerne af MobilePay have mulighed for at blokere andre brugere. Denne længe ventede funktion bliver nu positivt modtaget af organisationer, der arbejder med ofre for vold og stalking.

Laura Kirch Kirkegaard, direktør for Landsorganisationen af Kvindekrisecentre (LOKK), udtrykker sin støtte og påpeger, at dette skridt er afgørende for at bekæmpe digital vold og chikane.

"Det er rigtig positivt og vil kunne dæmme op for digital vold og chikane," udtaler direktøren for LOKK til TV 2.

Den nye blokeringsfunktion i MobilePay giver brugerne kontrol over, hvem de tillader at kontakte dem gennem appen. Dette skridt anses for at være i den rigtige retning for at sikre, at digitale platforme ikke misbruges til at udøve vold og chikane.

Samtidig understreger Laura Kirch Kirkegaard vigtigheden af at være på forkant med teknologiske løsninger og sikre, at brugere på digitale platforme er knyttet til ægte data, så falske eller anonyme profiler ikke kan misbruges.

Ændringerne i MobilePay træder i kraft i marts.