Ny skat kan ramme danskerne: Bliver kaldt for unaturlig

19/06/2024 12:27

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
En ny skat er på vej.

Mest læste i dag

For nylig vedtog Folketinget en ny lov med det formål at øge produktionen af dansk indhold. Denne uge blev der besluttet, at streamingtjenester som Netflix og Viaplay fremover skal betale en afgift på to procent af deres omsætning i Danmark.

Derudover pålægges de en yderligere afgift på tre procent, hvilket bringer det totale bidrag op på fem procent. Streamingtjenester kan undgå dette tillægsbidrag ved at investere fem procent eller mere af deres omsætning i Danmark på dansk indhold.

Desværre ser det nu ud til, at loven, der oprindeligt var tiltænkt at gavne forbrugerne, muligvis kan have negative konsekvenser for dem.

Sådan skriver Ekstra Bladet.

Lars Bo Jeppesen, direktør for Viaplay Danmark, er ikke positiv over for den nye skat og mener, at det blot er en ekstra byrde lagt på streamingtjenester i Danmark. Han finder det 'grotesk' at blive straffet, når de allerede investerer betydelige beløb årligt i dansk indhold.

Han understreger, at Viaplay ikke ønsker at hæve priserne igen, men kan være nødt til det for at opretholde en rentabel forretning under de nuværende forhold.

I modsætning til Viaplay har TV 2 valgt at acceptere den nye skat, selvom de også mener, at den er unaturlig.