Ny lovgivning vedtaget: Dette skal Københavnere til at gøre fra 2025

16/09/2023 08:09

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
Fra 2025 vil mange Københavnere stå over for en ekstra opgave i deres dagligdag.

Mest læste i dag

Københavns Kommune har vedtaget en ny plan for affaldssortering, som vil træde i kraft i år 2025.

Denne plan, som blev godkendt af et flertal i Borgerrepræsentationen, omhandler specifikt sortering af brugte bleer som en del af affaldshåndteringen.

Adskillige politiske partier bakker op om denne beslutning, herunder Enhedslisten, Radikale Venstre, SF, Venstre, Alternativet og Dansk Folkeparti. På den anden side stemte Konservative og Liberal Alliance imod, og Socialdemokratiet valgte at undlade at stemme om sagen. Dette er rapporteret af TV2 Kosmopol.

Planen vil primært fokusere på flerfamilieboliger, hvor der bor mindst seks børn under fire år, samt omkring 200 kommunale børnehaver.

Denne nye ordning vil også medføre en årlig stigning på 33 kroner i affaldshåndteringsgebyrerne, udover den tidligere vedtagne stigning på 19 kroner.

Københavns Kommune forventer, at mere end 46 millioner brugte bleer i øjeblikket ender i den almindelige affaldscontainer. Ved at indføre bleesortering forventes det, at CO2-udledningen årligt vil blive reduceret med 2.200 tons.

De forventede årlige driftsomkostninger for denne plan er anslået til 17,1 millioner kroner, mens opstartsudgifterne forventes at være på 1,9 millioner kroner.